Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Careem αφήνει την αγορά της Τουρκίας στην Uber εν μέσω συνομιλιών εξαγοράς

Η Uber είναι πιθανό να εξαγοράσει την Careem Networks FZ με έδρα το Ντουμπάι για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εταιρείες βρίσκονται ήδη σε συνομιλίες, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί κάτι προς το παρόν, ενώ οι εταιρείες ενδέχεται να μην ολοκληρώσουν τη συμφωνία εάν οι συνομιλίες αποτύχουν.

Η Uber και η Careem είχαν πραγματοποιήσει αρχικές συνομιλίες τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους για τη συγχώνευση των υπηρεσιών τους στη Μέση Ανατολή για μείωση του κόστους του ανταγωνισμού. 

Η υπηρεσία Careem Networks FZ εγκατέλειψε την υπηρεσία ταξί στην Τουρκία μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της, για να επικεντρωθεί στην αγορά ταξί στην Κωνσταντινούπολη μεγέθους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μετατόπιση της στρατηγικής έρχεται, την ώρα που η Uber βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει την επιχείρηση, καθώς επεκτείνεται στη περιοχή.
Βέβαια και το κλίμα στη Τουρκία για υπηρεσίες όπως η Uber και η Careem είναι μάλλον εχθρικό, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, κάτι που θα αναγκάσει την όποια εταιρεία μείνει τελικά στην περιοχή σε συνεργασία με τα παραδοσιακά κίτρινα ταξί.

Η Uber αναζητά νέους τρόπους ανάπτυξης, ακόμη και αν εξαγοράζει τους αντιπάλους της ενώ όπου τα βρίσκει σκούρα προχωρά σε συγχωνεύσεις και πωλήσεις. Αυτό έγινε στην Κίνα όπου και πούλησε τον στόλο της στην Didi Chuxing, συγχώνευση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ρωσία με την Yandex ενώ στις αρχές του έτους πήρε ένα μεγάλο μερίδιο στην Grab με την συμφωνία να περιλαμβάνει απόσυρση της Grab από συγκεκριμένες πόλεις στην Ασία,

Τον Απρίλιο, η εταιρεία αγόρασε την υπηρεσία ηλεκτρικών ποδηλάτων, JUMP Bikes, για να προσφέρει στους ταξιδιώτες των ΗΠΑ μια διαφορετική επιλογή. Η εισαγωγή υπηρεσιών ποδηλάτου επηρεάζει επίσης την αγορά, καθώς για πολλές πόλεις τα ποδήλατα είναι ταχύτερος τρόπος μεταφοράς και φθηνότερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις