Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startup μετάγγισης νεανικού αίματος στη Νέα Υόρκη!

Μια αμερικανική startup ονόματι Ambrosia προσφέρει πλάσμα αίματος νέων σε γηραιότερους και πλούσιους πελάτες σε κόστος 8.000 δολαρίων το 1,5 λίτρο.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Ambrosia Medical ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του Stanford Jesse Karmazin. Ως αποτέλεσμα των δοκιμών και της προγενέστερης εμπειρίας τους, διαπίστωσε ότι το αίμα των εφήβων και των νέων είναι ευεργετικό για την υγεία των πιο ώριμων ασθενών, ενώ παράλληλα η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής.

«Η δοκιμή ήταν μια πειραματική μελέτη. Έχουμε δει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα και σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε αυτά τα δεδομένα. Στόχος μας είναι να αρχίσουμε να ανοίγουμε κλινικές όπου θα υπάρχει θεραπεία», προσθέτει ο ιδρυτής της εταιρείας.

Δεδομένου ότι οι μεταγγίσεις αίματος είναι ιατρική μέθοδος που έχει ήδη εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η Ambrosia Medical δεν χρειάζεται να αποδειχθεί αποτελεσματική πριν να διατεθεί εμπορικά. Στην πραγματικότητα, σχεδιάζει να ανοίξει την πρώτη της κλινική στη Νέα Υόρκη μέχρι το τέλος του έτους.

Στην πρώτη κλινική δοκιμή της Startup 150 ασθενείς από 35 έως 92 ετών έλαβαν 1,5 λίτρο πλάσματος αίματος, οι οποίοι πλήρωσαν 8.000 δολ. για να συμμετάσχουν, από δότες 16-25 ετών, οι οποίοι προφανώς πληρώθηκαν.

Ένας από τους συναδέλφους του Karmazin εκφράζει την ανησυχία του για την επιχείρησή του: «Δεν υπάρχουν κλινικά συμπτώματα ότι η θεραπεία θα είναι επωφελής», δηλώνει ο νευρολόγος του πανεπιστημίου Stanford Tony Viss-Koray.

Παρότι η αναφορά στην διαδικασία αναφέρεται σαν θεραπεία, οι μεταγγίσεις αίματος γίνονται κυρίως για λόγους αισθητικής ή καλύτερα αντιμετώπισης των σημαδιών του γήρατος και καμία κλινική μελέτη σε ανθρώπους δεν υπάρχει για να υποστηρίξει τις όποιες ωφέλειες, ειδικά σε προβλήματα υγείας.
Στα ποντίκια πάντως υπάρχουν ενδείξεις ότι το γηραιότερο ποντίκι επωφελήθηκε από την μετάγγιση του νεώτερου.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια και διαδικασία με πολλές ηθικές παραμέτρους μια και ενώ υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για μεταγγίσεις αίματος στις Η.Π.Α. (γίνονται περίπου 40.000 την ημέρα!), αλλά και σε όλο τον κόσμο, μια Startup κάνει εμπόριο ακριβώς αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη ανάγκη!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις