Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amadeus Capital Partners επενδύει στην Startup ρομποτικής SLAMcore

Η SLAMcore, μια εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που αναπτύσσει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (AI) για ρομπότ και αεροσκάφη, ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Amadeus Capital Partners. Οι υπάρχοντες επενδυτές Mirai Creation Fund και Toyota AI Ventures προσχώρησαν στο γύρο μαζί με τους νεοφερμένους MMC Ventures και Octopus Ventures.

Η SLAMcore ξεκίνησε από το Τμήμα Πληροφορικής στο Imperial College London στις αρχές του 2016 και έκλεισε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης τον Μάρτιο του 2017.

«Η επανάσταση της ρομποτικής μπορεί να φαίνεται λίγο πιο κοντά, αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλο κενό ανάμεσα στα βίντεο που βλέπουμε στο διαδίκτυο και στα ρομπότ του πραγματικού κόσμου», λέει ο διευθύνων σύμβουλος Owen Nicholson. «Η SLAMcore βοηθά τους δημιουργούς ρομπότ και συρμάτων να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των demos και των εμπορικά βιώσιμων συστημάτων».

Σύμφωνα με την αγγλική εταιρεία, τα αεροσκάφη και τα ρομπότ απαιτούν τη χωρική ευφυΐα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας στο να υπολογίζουν με ακρίβεια τη θέση τους, να κατανοούν το άγνωστο περιβάλλον και να πλοηγούν αξιόπιστα. Οι θεμελιώδεις αλγόριθμοι που επιτυγχάνουν αυτή τη χωρική συνείδηση ​​αναφέρονται συχνά ως εντοπισμός και χαρτογράφηση (SLAM). Η SLAMcore αναπτύσσει αυτήν την τεχνολογία, για να ενσωματωθεί εύκολα σε υπάρχουσες πλατφόρμες για να προωθήσει την ανάπτυξη νέας ρομποτικής τεχνολογίας από εταιρείες, οι οποίες ενδέχεται να μην διαθέτουν τους πόρους για την ανάπτυξη της ίδιας της τεχνολογίας.

Είναι μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή για τη ρομποτική, δήλωσε ο συνιδρυτής της SLAMcore Stefan Leutenegger. «Βλέπουμε μια σύγκλιση των αλγορίθμων υπολογιστικής όρασης, της διαθεσιμότητας υπολογιστικού υλικού υψηλής απόδοσης και της βαθιάς μάθησης. Αγκαλιάζουμε αυτόν τον νέο κόσμο και θα προχωρήσουμε γρήγορα στην προσφορά λύσεων για ρομπότ που απαιτούν προηγμένο επίπεδο κατανόησης του περιβάλλοντός τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις