Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber αλλάζει κατά την επιστροφή της στο Ντίσελντορφ

Η Uber επιστρέφει στο Ντίσελντορφ τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της από τη γερμανική πόλη εξαιτίας των προβλημάτων με τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές.

Το 2015 η Uber διέκοψε την γερμανική επέκτασή της, αφήνοντας το Αμβούργο, τη Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ ένα χρόνο μετά την έναρξη των υπηρεσιών της στη χώρα, καθώς η εταιρεία διαπίστωσε ότι τα γερμανικά δικαστήρια δεν της επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει ερασιτέχνες οδηγούς χωρίς ειδική άδεια για τη μεταφορά επιβατών ή για τη χορήγηση ασφαλιστήριων συμβολαίων.

Η εταιρεία πλέον, διαθέτει μια τριπλή υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει μόνο επαγγελματίες οδηγούς και στόλο 100 αυτοκινήτων. Οι υπηρεσίες Uber περιλαμβάνουν το UberTaxi που στέλνει ταξί στους πελάτες, το UberX που παρέχει ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μέσω της Uber app, και το UberGreen υπηρεσία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι επιβάτες δεν μεταφέρονται από την ίδια την Uber, αλλά από ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με έναν οδηγό. Ενδεικτικά, στο Ντίσελντορφ, το ταξί από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το αεροδρόμιο (11,2 χλμ) θα κοστίσει περίπου 33 ευρώ, ενώ με τα UberX και τα Uber Green η ίδια διαδρομή προσφέρεται από 18 έως 26 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις