Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Ιαπωνική συμμαχία» Softbank – Toyota στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης για ηλικιωμένους

Η SoftBank και η Toyota θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο των μεταφορών μέσω αυτόνομων οχημάτων και άλλων τεχνολογιών. Οι ιαπωνικές εταιρείες συμβάλλουν στο εγχείρημα, με μια κοινοπραξία που ονομάζεται Monet, για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν τεχνολογία μηχανοκίνητων οχημάτων για να προσφέρουν νέες υπηρεσίες.

Η Toyota προσέγγισε για πρώτη φορά τη SoftBank με την ιδέα της δημιουργίας μιας ιαπωνικής συμμαχίας για να προσπαθήσει να προλάβει τους παγκόσμιους αντιπάλους που αναπτύσσουν αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης.

Οι στόχοι της περιλαμβάνουν την ανάπτυξη τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων, που δημιουργεί η ταχέως γηράσκουσα κοινωνία της Ιαπωνίας και η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού. Κατά την επόμενη δεκαετία, η Monet σχεδιάζει να αναπτύξει υπηρεσίες όπως τα αυτοκινούμενα λεωφορεία που μπορούν να οδηγήσουν τους ηλικιωμένους στα παντοπωλεία, τα νοσοκομειακά λεωφορεία όπου μπορούν να γίνουν ιατρικές εξετάσεις και τα κινητά γραφεία. Θα επικεντρωθεί αρχικά στην Ιαπωνία με στόχο την επέκταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Toyota και η SoftBank δεν έχουν προς το παρόν άλλες σημαντικές συνεργασίες στον τομέα των τεχνολογιών μεταφορών, παρότι και οι δύο αναπτύσσουν ή επενδύουν σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, κοινής χρήσης οχημάτων και άλλες υπηρεσίες. Και οι δύο ωστόσο έχουν επενδύσει και έχουν αναπτύξει συνεργασίες με την Uber και την εταιρεία διαμοιρασμού οχημάτων Grab, και την Didi Chuxing.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις