Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hopper: Το Travel App που προβλέπει τις μελλοντικές τιμές εισιτηρίων μέσω AI

Η Hopper ξεκινά μια τεράστια στρατηγική ανάπτυξη που τροφοδοτείται από ένα γύρο χρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων δολαρίων Σειράς D. Η χρηματοδότηση προήλθε από την OMERS Ventures με τη συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών Caisse de dépôt et placement du Québec, Accomplice και Brightspark Ventures, φτάνοντας μέχρι σήμερα τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 184 εκατομμύρια δολάρια.

Η εφαρμογή για κινητά συνδυάζει δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για να προβλέψει μελλοντικές τιμές για πτήσεις και καταλύματα, τα οποία μπορούν να καταχωρηθούν στην εφαρμογή. Η εφαρμογή έκανε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κρατήσεις από τότε που ξεκίνησε το 2015, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμη σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο και σήμερα περίπου το 25% των πωλήσεών της προέρχονται από χώρες εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Με τη νέα χρηματοδότηση, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Fred Lalonde αναφέρει ότι θα επικεντρωθεί στην επέκταση της παρουσίας της εφαρμογής παγκοσμίως, ξεκινώντας από την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Λατινική Αμερική, αναπτύσσοντας τη χρήση του AI και διπλασιάζοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού σε περίπου 400 άτομα. Ο Lalonde προσθέτει ότι αυτός ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης προκλήθηκε εν μέρει από την πρώιμη επιτυχία που είχαν στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της εφαρμογής, με ετήσια αύξηση μεταξύ 100% και 300% σε βασικές αγορές στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ψηφιακής εμπειρίας για τους διεθνείς χρήστες, προσθέτοντας γλώσσες, καθώς η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά.

Η Hopper εργάζεται για να φέρει περισσότερους διεθνείς μεταφορείς στην πλατφόρμα της, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, για να εξασφαλίσει ότι η εφαρμογή θα έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερους ναύλους σε όσο μεγαλύτερο εύρος διαδρομών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις