Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS: Αυτές οι startups θέλουν να μην “γιορταστεί” ποτέ ξανά

Σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS/HIV και κάποιες startups παγκοσμίως  έχουν δημιουργήσει καινοτομίες οι οποίες βοηθούν στην καταπολέμησή του. Όπως φαίνεται, υπάρχουν startups υγείας οι οποίες δεν αποτελούν απλώς καμπάνιες αντιμετώπισης του ιού. Οι παρακάτω καινοτομίες είναι παγκοσμίως γνωστές και δίνουν λύσεις και τρόπους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διάγνωση του ιού με συσκευές ή nanochip ή εμβόλια.

1) Το Immunity Project αναπτύσσει ένα ελεύθερο εμβόλιο κατά του HIV μέσω μιας ριζικά νέας προσέγγισης που περιλαμβάνει την ανάλυση δεδομένων και της μηχανικής μάθησης. Το Immunity Project έγινε δεκτό στον αμερικανό incubator Y Combinator και ξεκίνησε μια crowdfunding καμπάνια με στόχο την ανεύρεση 482,000 δολ. Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν στο τελικό πείραμα χρησιμοποιώντας ανθρώπινο αίμα πριν από την έναρξη της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών.

2) Η Aldatu Biosciences χρησιμοποιεί αποκλειστικές καινοτομίες με προϊόντα χαμηλού κόστους τεχνολογίας για τη βελτίωση της διάγνωσης και για την παρακολούθηση της θεραπείας του HIV. Η αυξανόμενη επικράτηση των αντιρετροϊκών φαρμάκων αντίστασης απειλεί να υπονομεύσει την αποτελεσματικότητα του παγκόσμιου προγράμματος θεραπείας του HIV.Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της πλατφόρμας (PANDAA), μπορεί να ξεπεράσει τις τεχνολογικές και οικονομικές προκλήσεις της παρακολούθησης του HIV και να αντιμετωπίσει την επείγουσα ανάγκη για μια ευαίσθητη, δοκιμασία χαμηλού κόστους που θα ταιριάζει με τον ιό HIV σε οροθετικούς ασθενείς με αποτελεσματικά αποτελέσματα.

3) Το startup Ascletis έχει αποκλειστικά δικαιώματα από την Johnson & Johnson για ένα πειραματικό αναστολέα της πρώτης φάσης του HIV για την αγορά της Κίνας. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας προσιτής και ανώτερης θεραπεία για ασθενείς με HIV. Η Ascletis έχει την ευκαιρία να είναι η πρώτη τοπική εταιρεία στην Κίνα για την ανάπτυξη, παρασκευή και πώληση ενός αναστολέα της πρωτεάσης του HIV.

4) Ο Christopher Myatt, CEO of MBio Diagnostics έχει κατασκευάσει το σύστημα CD4, που ενσωματώνει μια συσκευή με διαθέσιμο φυσίγγιο που μπορεί να μετρήσει τα λευκά κύτταρα του αίματος από ένα απλό δείγμα αίματος για να γνωρίζουμε αν η ασθένεια ενός φορέα HIV έχει εξελιχθεί. Αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους να προσαρμοστούν ή να ξεκινήσουν θεραπεία. Η τεχνολογία ενσωματώνεται κινητό τηλέφωνο τεχνολογίας με κάμερα και με τεχνολογία DVD, αλλά εφαρμόζεται σε ιατρικό πλαίσιο.

5) H Nanobiosym έχει αναπτύξει μια φορητή συσκευή ταχέων διαγνωστικών μεθόδων που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξεταστούν με ακρίβεια για πολλές ασθένειες σε λιγότερο από μία ώρα. Το μόνο που απαιτείται είναι μια σταγόνα αίματος, σάλιου, ή άλλο σωματικού υγρού, ανάλογα με το τεστ που γίνεται. Που ονομάζεται γονιδιακό-ραντάρ, το μέγεθος της iPad συσκευής εξακολουθεί να τελειοποιείται και να περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις