Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 30 καλύτεροι Venture Capitalists κάτω των 30 ετών

Μία λίστα στην οποία καταγράφει τους 30 καλύτερους διαχειριστές επενδυτικών ταμείων venture capital ηλικίας μικρότερης των 30 ετών δημοσίευσε το Forbes.

Η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Sam Altman (29), πρόεδρο του Y Combinator, του μεγαλύτερου incubator των ΗΠΑ που δέχεται 10.000 αιτήσεις κάθε χρόνο, τον Brett Berson (27), αντιπρόεδρο της First Round Capital, τον Blake Byers (29), general partner στην Google Ventures και άλλους και άλλες venture capitalists.

“Όταν οι startup founders αναζητούν χρήματα για να μεγαλώσουν τις εταιρείες τους παραδοσιακά ψάχνουν venture capitalists που έχουν ψηθεί στη μάχη”, αναφέρει το δημοσίευμα, “είναι επενδυτές με πείρα, έχουν χτίσει τις δικές τους εταιρείες και τα έχουν δει όλα”.

“Ωστόσο, μία νέα φουρνιά επενδυτών προσπαθεί να αποδείξει ότι η παράδοση είναι λάθος. Όπως οι founders που υποστηρίζουν αυτοί οι ξεχωριστοί νεαροί venture capitalists κινούνται γρήγορα. Έχουν κερδίσει επίζηλες θέσεις partners σε μεγάλες εταιρείες όπως η Sequoia Capital, έχουν ιδρύσει τα δικά τους ταμεία όπως τοRomulus Capital ή σημαντικά startup προγράμματα όπως το Dorm Room Fund και StartX”, τονίζει το Forbes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% της λίστας των καλύτερων νεαρών venture capitalists προέρχεται από οικογένειες μεσαίας τάξης, το 20% από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και μόλις το 17% από οικογένειες με υψηλό εισόδημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις