Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Translate: Νέες δυνατότητες μετάφρασης με την κάμερα και το μικρόφωνο του smartphone

Την εφαρμογή Μετάφραση Google για Android και iOS αναβάθμισε η εταιρεία έτσι ώστε να μετατρέψει το smartphone σε ένα ακόμα πιο δυνατό μεταφραστικό εργαλείο.

Word Lens
Η εφαρμογή Μετάφραση Google επιτρέπει τη λειτουργία της κάμερας, ώστε να φωτογραφήσετε ένα κείμενο και να το μεταφράσετε σε 36 γλώσσες. Πλέον, προσφέρει τη λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να διαβάσετε πινακίδες ή να επιλέξετε τι θα φάτε από ένα μενού. Ενόσω χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς στρέψτε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Συζητήσεις με τη Μετάφραση Google
Όταν συνομιλείτε με κάποιον σε μια ξένη γλώσσα, με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορείτε να πατήσετε το μικρόφωνο με το δάχτυλό σας για να μεταβείτε σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσετε ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Μ’ αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία σας θα γίνει ευκολότερη. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατήσετε το μικρόφωνο ξανά. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστείτε.

Αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες μέρες. Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες, όπως η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.

Σύμφωνα με την Google, περισσότεροι από 500 εκ. χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις