Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook σχεδιάζει επέκταση του WhatsApp Pay

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε γράψει για το πιλοτικό λανσάρισμα του WhatsApp Pay στην Ινδία, μιας νέας υπηρεσίας πληρωμών ενσωματωμένης στη δημοφιλή εφαρμογή μηνυμάτων. Σε πρόσφατη ενημέρωση αναλυτών και δημοσιογράφων για τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2019, το Facebook έδωσε νεότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, αναλυτής ρώτησε τον David Wehner, CFO του Facebook, πότε πρόκειται να λανσαριστεί επίσημα η υπηρεσία και αν θα υπάρχει κάποια χρέωση για τις συναλλαγές. Ο Wehner απάντησε ότι δοκιμάζει την υπηρεσία στην Ινδία σχεδόν ένα χρόνο και η ανατροφοδότηση που έχει δεχτεί από τους χρήστες είναι καλή. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν σχεδιάζεται μια μεγαλύτερη επέκταση στην Ινδία, ωστόσο το Facebook προγραμματίζει να προωθήσει τις πληρωμές και σε έναν αριθμό χωρών που είναι σημαντικές για το WhatsApp.

Ανέφερε επίσης ότι ο σκοπός της συγκεκριμένης υπηρεσίας δεν είναι το κέρδος. “Τα πιθανά έσοδα από αυτό είναι αρκετά μικρά”, είπε και πρόσθεσε: “Δεν το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία κέρδους. Το κάνουμε για να δώσουμε στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα μεταξύ τους με την ευκολία και ασφάλεια που στέλνουν ένα μήνυμα. Έτσι, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ενδυνάμωσης των ανθρώπων και των επιχειρήσεων με τα εργαλεία που χρειάζονται για να διευκολυνθεί το εμπόριο.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις