Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Air Liquide: Εξαγορά γερμανικής εταιρείας στον τομέα της ενδοφλέβιας θεραπείας στο σπίτι

Η Air Liquide επένδυσε στην ανάπτυξη του Κλάδου Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι με την εξαγορά της Optimal Medical Therapies (OMT), κορυφαίας εταιρίας στη γερμανική αγορά παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας στο σπίτι, στον τομέα αντιμετώπισης χρόνιων ασθενειών με ενδοφλέβια θεραπεία.

Η OMT, που ιδρύθηκε το 1998, απασχολεί σήμερα 45 εργαζομένους ενώ το 2013 κατέγραψε κύκλο εργασιών 28 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας στο σπίτι, έχοντας περιθάλψει περίπου 5.000 ασθενείς. Έχει αναγνωριστεί για την εμπειρία της στον τομέα παροχής υπηρεσιών ενδοφλέβιας θεραπείας στο σπίτι στον οποίο περιλαμβάνονται η ανοσοθεραπεία, η διαχείριση του πόνου, και η θεραπεία της πνευμονικής υπέρτασης και της νόσου του Πάρκινσον.

Η ολοκληρωμένη της προσφορά συνδυάζει συνταγογραφημένη φαρμακευτική αγωγή, ιατρικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσίες προς ασθενείς που τους επιτρέπουν την περίθαλψη στο σπίτι, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία.

Με την εξαγορά αυτή, υπό τη μορφή απόκτησης πλειοψηφικού ποσοστού (65%), η Air Liquide ενισχύει τη θέση της στη γερμανική αγορά, στον κλάδο φροντίδας υγείας στο σπίτι. Το 2011, ο Όμιλος είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Licher Medical Therapy (LMT), κορυφαίας γερμανικής εταιρίας στον τομέα της ιατρο-τεχνικής διαχείρισης ενδοφλέβιων θεραπειών στο σπίτι σε ασθενείς που υποφέρουν από το σύνδρομο Πάρκινσον και την ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού. Η Air Liquide αποτελεί ήδη σημαντικό παίχτη στις αγορές ενδοφλέβιας θεραπείας της Γαλλίας και της Βόρειας Ευρώπης.

Η Air Liquide θα αξιοποιήσει την εξειδίκευση των υφιστάμενων ομάδων και την αφοσίωση των δύο μετόχων – ιδρυτών στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας της OMT.

Η Air Liquide, μέσω της θυγατρικής της VitalAire, προσφέρει φροντίδα σε ασθενείς με διάγνωση ασθενειών όπως η ΧΑΠ (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και η υπνική άπνοια, πάντα κατόπιν συνταγής του θεράποντος ιατρού και σύμφωνα με τις οδηγίες του. Οι υπηρεσίες Φροντίδας Υγείας στο Σπίτι εξελίσσονται συμπληρώνοντας τη νοσοκομειακή περίθαλψη, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ασθενείς να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής με ταυτόχρονη μείωση του κόστους θεραπείας. Μέσω της θυγατρικής της VitalAire, η Air Liquide αποτελεί ένα σημαντικό παίκτη της Γερμανικής αγοράς στο χώρο της Φροντίδας Υγείας στο σπίτι. Το 2013 πρόσφερε τη φροντίδα της σε συνολικά 180.000 ασθενείς. Η Air Liquide είναι επίσης παρούσα στον τομέα της ενδοφλέβιας θεραπείας στη συγκεκριμένη χώρα μετά την εξαγορά της Licher Medical Therapy (LMT) το 2011.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις