Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Solar Impulse: Το ηλιακό αεροπλάνο που ετοιμάζεται για τον γύρο του κόσμου

Η ΑΒΒ, ηγέτης στις τεχνολογίες ενέργειας και αυτοματισμού, συνοδεύει το Solar Impulse και το πλήρωμά του στον γύρο του κόσμου που θα πραγματοποιήσουν χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια του ήλιου.

Η ομάδα του Solar Impulse, που εδρεύει στην Ελβετία, ανακοίνωσε ότι η ιστορική πτήση θα ξεκινήσει μεταξύ τέλους Φεβρουαρίου και αρχών Μαρτίου από το Αμπού Ντάμπι. Το 2014, οι ABB και Solar Impulse προχώρησαν σε μία τεχνολογική συμμαχία, με σκοπό να προωθήσουν ένα κοινό όραμα για μείωση της κατανάλωσης φυσικών πόρων και αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τρεις μηχανικοί της ΑΒΒ έχουν ενταχθεί στην ομάδα του Solar Impulse, για να συμβάλλουν στο έργο. Η δουλειά τους περιλαμβάνει τη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου για τις λειτουργίες εδάφους, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων φόρτισης για την μπαταρία του αεροσκάφους και την επίλυση των προβλημάτων κατά τις πτήσεις.

Στη διαδρομή των 40.000 χλμ., που θα διανύσει το αεροπλάνο, οι πιλότοι Bertrand Piccard και Andre Borschberg θα μοιραστούν καθήκοντα και το αεροσκάφος θα σταματήσει σε πόλεις όπως το Muscat στο Oman, οι Varanasi και Ahmedabad στην Ινδία, οι Chongqing και Nanjing στην Κίνα, και το Phoenix στην Αριζόνα των Η.Π.Α. Θα υπάρξουν επίσης σταθμοί στην Ευρώπη και τη Β. Αφρική.

Μεταξύ των προκλήσεων, που θα αντιμετωπίσει η ομάδα πριν την κυρίως αποστολή, συμπεριλαμβάνεται μία συνεχόμενη για πέντε ημέρες και νύχτες πτήση από την Κίνα έως τη Χαβάη. Κάθε μέρα το αεροσκάφος, εφοδιασμένο με 17.248 ηλιακά πάνελ, θα πετάει ψηλότερα από την οροσειρά Έβερεστ, ώστε να φορτίζονται πλήρως οι μπαταρίες του και να μπορεί να παραμένει εν πτήση τις νυχτερινές ώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις