Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Goodyear: Ανέπτυξε ελαστικό που παράγει ηλεκτρική ενέργεια!

Το πρώτο στο κόσμο «πρωτότυπο» ελαστικό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε η Goodyear στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για ελαστικό σχεδιασμένο από τους εξειδικευμένους επιστήμονες στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear που μετατρέπει την παραγόμενη πίεση και θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια. Καθώς το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναπτύσσεται, αυτό το είδος της καινοτομίας αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εν εξελίξει συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της μετακίνησης.

Αυτή τη στιγμή, το «BH03» βρίσκεται στο στάδιο της σύλληψης και περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ προς το παρόν δεν αναμένεται η μαζική παραγωγή του για διάθεση στην αγορά. Αυτό το ελαστικό είναι μια πρωτότυπη ιδέα και δεν θα παραχθεί από τη Goodyear. Τέτοια «πρωτότυπα» ελαστικά σχεδιάζονται ως μέρος της διαδικασίας με γνώμονα τη καινοτομία ώστε να προκαλέσουν το διάλογο για πιθανές λύσεις και να δώσουν την ευκαιρία στους μηχανικούς να σκεφτούν πρωτότυπα για να προσφέρουν έξυπνες λύσεις για ένα έξυπνο μέλλον.

H Goodyear παρουσίασε επίσης το έξυπνο «πρωτότυπο» ελαστικό TripleTube, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο και διαθέτει τη δυνατότητα να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο παρέχοντας βελτιωμένη απόδοση και ευελιξία στους οδηγούς. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να συνδέεται στο μέλλον με αυτόνομα αυτοκίνητα, επιτρέποντας στο ελαστικό να πάρει την κατάλληλη μορφή κάθε φορά πριν από μια καμπύλη στο οδόστρωμα.

Το «πρωτότυπο» ελαστικό TripleTube είναι πλήρως συνυφασμένο με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης κατασκευασμένο από διοξείδιο του πυριτίου που προέρχεται από τέφρα φλοιού ρυζιού, μια τεχνολογία που έχει ήδη ανακοινωθεί από την Goodyear το 2014. Παράλληλα, προσφέρει την απόλυτη απόδοση σε ένα μόνο ελαστικό με αυτόματη προσαρμογή σε τρεις διαφορετικές θέσεις βάσει των συνθηκών που επικρατούν στο δρόμο:
Eco/SafetyPosition: Προσφέρει μειωμένη αντίσταση κύλισης μέσω της βελτιστοποιημένης κατανομής της δυσκαμψίας του, ενώ παρέχει ακόμα εξαιρετικό φρενάρισμα σε στεγνό έδαφος χάρη στο ευρύ αποτύπωμα επαφής με το δρόμο.
SportyPosition: Προσφέρει στους οδηγούς σωστό και στεγνό χειρισμό μέσω της βελτιστοποιημένης επιφάνειας επαφής με τη χρήση του ενεργού κωνικού σχεδιασμού.
Off-RoadPosition: Παρέχει εξαιρετική πρόσφυση στις εκτός δρόμου διαδρομές, μέσα από το υπερυψωμένο πέλμα στο κέντρο του ελαστικού, καθώς και μειωμένο κίνδυνο υδρολίσθησης μέσω της μεγαλύτερης διαμέτρου που έχει ως αποτέλεσμα ένα στενό και μακρύ αποτύπωμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις