Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Kantox “σήκωσε” 11 εκατ. δολ. σε β’ γύρο χρηματοδότησης

Στα επίπεδα των 11 εκατ. δολαρίων ανήλθε το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει σε δεύτερο γύρο χρηματοδότησης η Kantox, εταιρεία που έχει αναπτύξει ένα marketplace ανταλλαγής συναλλάγματος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Της σχετικής διαδικασίας ηγήθηκε η Partech Ventures σε συνεργασία με την IDinvest Partners, ενώ συμμετείχε και η Cabiedes & Partners. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αντλήσει νέα κεφάλαια της τάξεως των 19 εκατ. δολαρίων.

Kantox_001_702x200
Η Kantox, που ιδρύθηκε το 2011, δημιούργησε το συγκεκριμένο marketplace για επιχειρήσεις προκειμένου να ανταλλάσουν συνάλλαγμα, συμπεριλαμβανομένων και peer-to-peer, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν καλύτερες ισοτιμίες εν συγκρίσει με ότι προσφέρουν οι τράπεζες. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει 1.500 πελάτες, που εκτείνονται από μικρού μέχρι και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες και προέρχονται από 18 επαγγελματικούς τομείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η τεχνολογία, οι φαρμακευτικές, τα ηλεκτρονικά, ο τουρισμός, ακόμη και οι ταχέως αναπτυσσόμενες startups.

Ήδη, στις αρχές του τρέχοντος έτους η Kantox κατάφερε να ξεπεράσει το ορόσημο του 1 δισ. δολ. σε επίπεδο αξίας συναλλαγών που επεξεργάστηκαν από την πλατφόρμα της, ενώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο από το marketplace της έγιναν συνολικές συναλλαγές ύψους 500 εκατ. δολ.!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις