Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα «βόμβα» από την Apple: Ετοιμάζει πρόταση για τα δικαιώματα της Premier League;

Η συμφωνία αναμένεται να κοστίσει στoν τεχνολογικό κολοσσό περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως

Στροφή στον αθλητικό τομέα φαίνεται πως έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Apple, καθώς έχει προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις για την απόκτηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μεγάλων αθλητικών πρωταθλημάτων. Μάλιστα, πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να έχει θέσει ως στόχο την απόκτηση δικαιωμάτων της Premier League.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail η Apple προετοιμάζεται να υποβάλει προσφορά για ένα πακέτο δικαιωμάτων ροής ποδοσφαίρου στην αγγλική Premier League. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να κοστίσει στην Apple περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η τρέχουσα τριετής συμφωνία της Premier League με τη Sky Sports και την BT Sport λήγει το 2025. Επομένως, το πρωτάθλημα θα αρχίσει να δέχεται προτάσεις στο τέλος του 2023 και τότε είναι που η Apple θα έχει την ευκαιρία να υποβάλλει και την δική της πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η Apple έκλεισε μια συμφωνία ορόσημο με τη Major League Soccer.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας, αυτόν τον Φεβρουάριο, όλα τα παιχνίδια MLS είναι αποκλειστικά διαθέσιμα για ροή εντός της εφαρμογής Apple TV, με μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται MLS Season Pass.

Τέλος, πρέπει να πούμε εταιρεία είχε ξεκινήσει επίσης διαπραγματεύσεις με το NFL για το Sunday Ticket, αλλά αυτή η συμφωνία πήγε τελικά στο YouTube.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις