Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Βύρων Νικολαΐδης αποκλειστικά στο Startupper TV!

Ο CEO της PeopleCert μιλάει με τον Γιάννη Διονάτο για την πορεία του πρώτου ελληνικού «μονόκερου» προς την κορυφή.

Το Startupper TV έχει τη χαρά να υποδέχεται τον πρόεδρο και CEO της PeopleCert, Βύρωνα Νικολαΐδη σε μία αποκλειστική συνέντευξη με τον Γιάννη Διονάτο. Ειδικότερα, ο κ. Νικολαΐδης μας αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από τη μετεωρική άνοδο της PeopleCert προς την κορυφή και την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου ελληνικού «μονόκερου».

Ο Βύρων Νικολαΐδης στο Startupper TV

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε στο γραφείο του CEO της PeopleCert είναι το άγαλμα «μονόκερου». Ο ίδιος μας λέει πως ήταν δώρο από τους συνεργάτες του όπως ως μια συμβολική κίνηση μετά την επίτευξη του ορόσημου αυτού για την εταιρεία.

«Είμαστε οι πρώτοι χρονικά που πετύχαμε τον στόχο μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας ελληνικού DNA με αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Η αποτίμηση που μας κατέταξε στην κατηγορία του «μονόκερου» (Unicorn) υπεγράφη τον Απρίλιο 2021, και ολοκληρώθηκε με τη λήψη όλων των σχετικών εγκρίσεων τον Ιούλιο 2021. Αυτό επισημοποιείται και στην ιστοσελίδα της CB Insights, όπου ανάμεσα σε 1.210 «μονόκερους» παγκοσμίως, η PeopleCert καταγράφεται ως ο πρώτος ελληνικός! Πράγματι, οδεύουμε προς Decacorn (εταιρείες που η αποτίμησή τους ξεπερνάει τα 10 δισ. ευρώ) εάν λάβουμε υπόψη ότι αναπτυσσόμεθα με μέσο ετήσιο ρυθμό περί το 40% και στα έσοδα αλλά και στην κερδοφορία μας την τελευταία δεκαετία», τονίζει ο κ. Νικολαΐδης απαντώντας σε ερώτηση για το εάν δέχεται τον όρο του πρώτου ελληνικού «μονόκερου».

Βύρων Νικολαΐδης: «Εμείς δημιουργούμε αξία. Το να κλείσουμε ένα deal δεν είναι προτεραιότητα»

Φυσικά, ο κ. Νικολαΐδης δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για την ιλιγγιώδη εξαγορά της βρετανικής AXELOS, αλλά και για το πως είναι η συνεργασία με παγκόσμιους κολοσσούς όπως η Amazon και η Microsoft.

Συγχρόνως, ο επιτυχημένος Έλληνας επιχειρηματίας μας εξομολογείται και μια πιο προσωπική πτυχή του εαυτού του. Και μπορεί σήμερα η PeopleCert να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ωστόσο ο δρόμος για τον κ. Νικολαΐδη δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Όπως μας αναφέρει ο ίδιος όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, τους πρώτους 8 μήνες κοιμόμουν στο πάτωμα και με μόλις 100 δολάρια που είχα τότε στην τσέπη έπρεπε να στήσω τη ζωή του. Για αυτό και δεν ξεχνάει ποτέ από πού ξεκίνησε και όσους τον βοήθησαν, φροντίζοντας πάντα να συμβουλεύει τους νέους επιχειρηματίες.

Τέλος, ο CEO της PeopleCert μοιράζεται μαζί μας τις δικές του συμβουλές στους νέους επιχειρηματίες – Startuppers, τα μυστικά της επιτυχίας του, αλλά και τα σχέδια του για το μέλλον.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Νικολαΐδη στο Startupper TV.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις