Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Α. Ρέζος (Hippocrates Farm): «Το επισιτιστικό πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί»

Ο Άγγελος Ρέζος, Founder και CEO της Hippocrates Farm, καλεσμένος στον τηλεοπτικό Μονόκερο με τον Γιάννη Διονάτο

Η Rezos brands, δημιουργήθηκε το 1989. Αποτελούσε ένα μικρό δίκτυο διανομής τροφίμων. Ωστόσο, η ομάδα, «γοητεύτηκε» από την ιστορία των υπερτροφών. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία της Hippocrates Farm, της εταιρείας που ειδικεύεται στην καλλιέργεια ιπποφαούς στα Μετέωρα.

«Μετά από πολλή έρευνα, καταλήξαμε στη δημιουργία δύο πατεντών επεξεργασίας τροφίμων, οι οποίες μας δίνουν ένα πραγματικά ωφέλιμο τρόφιμο. Προχωρήσαμε επίσης σε επένδυση δύο μονάδων παραγωγής, μια στη Σερβία και μια στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή fund που διαχειρίζεται η Hellenic Capital Partners».

@startupper.gr Καλεσμένος στον τηλεοπτικό Μονόκερο ο Άγγελος Ρέζος από την Hippocrates Farm! Όλη η συνέντευξη στο youtube κανάλι μας! #fyp #fypシ゚viral #ippofaes #foodingreece #stopfoodwaste #superfoods #fypage #fyyyy ♬ πρωτότυπος ήχος – startupper.gr

 

Ο Άγγελος Ρέζος, Founder και CEO της Hippocrates Farm, «ρίσκαρε και κέρδισε» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο: «Είναι μεγάλος κίνδυνος να προσπαθήσεις να αναπτύξεις καινοτομία, ειδικά για μικρούς οργανισμούς που δεν έχουν το οικονομικό υπόβαθρο».

Χωρίς τεχνολογία, γίνεται;

«Στο θάλαμο ξήρανσης φρούτων και λαχανικών των προϊόντων μας, λειτουργούν 530 αισθητήρες, οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν τη φορά των κυμάτων θερμότητας μέσα σε 0.4 δευτερόλεπτα. Έτσι, μπορούμε να τραβάμε την υγρασία μέσα από το φρούτο, με τον τρόπο που θέλει η ίδια η φύση. Αυτό χωρίς την τεχνολογία δεν θα ήταν δυνατό», αναφέρει ο Ιδρυτής της Hippocrates Farm.

Οι μονάδες σε Πάτρα και Σερβία

«Η επένδυση αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Ξεκινήσαμε από τη Σερβία και ξεκινάμε τη δημιουργία της μονάδας στην Πάτρα. Επιδιώξαμε να στηθούμε σε αυτές τις δύο περιοχές, που στην ουσία είναι δύο διαφορετικές κλιματικές ζώνες, συλλογής φρούτων και λαχανικών».

#Stopfoodwaste

Η Hippocrates farm είναι μια «πράσινη» εταιρεία καθώς εκτός από το ότι η μονάδα της δεν έχει φουγάρο, έχει «εξαφανίσει» την έννοια «food waste» (απόβλητα τροφίμων). Πώς; Ο κ. Ρέζος εξηγεί: « Το ¼ των τροφίμων που παράγονται στον πλανήτη, πετάγονται. Αν ήμασταν προσεκτικοί με το πώς παράγουμε και συντηρούμε τα προϊόντα, θα μπορούσαμε να λύσουμε το επισιτιστικό πρόβλημα. Από τη δική μας παραγωγή, χρησιμοποιούμε ακόμα και το νερό που αποσπούμε μέσα από τα φρούτα. Οτιδήποτε περισσέψει από την παραγωγική διαδικασία, θα γίνει ζωοτροφή ή θα γίνει ενέργεια».

Τα πιο «δημοφιλή» προϊόντα της Hippocrates Farm;

Σύμφωνα με τον κ. Ρέζο, το ιπποφαές είναι το φρούτο που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση. Ο ίδιος τονίζει: «Είναι μοναδικό στον πλανήτη. Είναι το μόνο φυτικό προϊόν πλούσιο σε ω7. Φυσικά, παίζει ρόλο και ο τρόπος επεξεργασίας. Το ιπποφαές της Hippocrates farm είναι το μόνο που διατηρεί το ω7, καθώς τα «ω» είναι πολύ ευαίσθητα και εξαφανίζονται όταν δεχτούν θερμότητα πάνω από 35 βαθμούς. Η ξήρανση συνήθως είναι πάνω από 35 βαθμούς, επομένως τα «ω» έχουν σκοτωθεί. Με τη δική μας επεξεργασία, τα διατηρούμε μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή».

Δείτε περισσότερα στη συνέντευξη:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις