Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

400 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση σε 5 ευρωπαϊκές Scaleups σε μια εβδομάδα!

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ειδήσεις για  μεγάλες επενδύσεις σε Ευρωπαϊκές Scaleups έρχονται συνεχώς. Γύρω στα 400 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στα πέντε μεγαλύτερα deal την εβδομάδα που μας πέρασε.

H Nested με έδρα το Λονδίνο σήκωσε 140 εκατ. ευρώ με το ένα πέμπτο του ποσού αυτού να προέρχεται από δανεισμό και δυο αγγλικά VCs να ηγούνται (Northzone και Balderton Capital).
Η Nested ιδρύθηκε το 2016 και προσφέρει υπηρεσίες κτηματομεσίτη με μια ειδοποιό διαφορά: δανείζει το 95% της αξίας του υπάρχοντος σπιτιού στον υποψήφιο αγοραστή πριν αυτός το πουλήσει για να προχωρήσει η αγορά του νέου σπιτιού, κερδίζοντας ένα 2%-4% προμήθεια.

H BlaBlaCar, ο μονόκερος με έδρα το Παρίσι, πήρε μια επένδυση από την εθνική υπηρεσία σιδηροδρόμων της Γαλλίας (SNCF) ύψους 100 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι αυτή η συμφωνία δεν αφορά μόνο μετρητά αλλά και μετοχές μια και παράλληλα η BlaBlaCar εξαγόρασε την υπηρεσία λεωφορείων της SNCF, Ouibus. Η BlaBlaCar προσφέρει ένα marketplace ιδιωτών και επαγγελματιών που προσφέρουν μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων και για πρώτη φορά “απομακρύνεται” από τα αυτοκίνητα.

H Bitfury με έδρα την Ολλανδία και παρουσία σε όλες τις Ηπείρους σήκωσε 70 εκατ. ευρώ. Η Bitfury παράγει υπολογιστές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και εξελίσσει το απαραίτητο συνοδευτικό λογισμικό. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι στην συγκεκριμένη χρηματοδότηση συμμετέχουν επενδυτές όπως ο Mike Novogratz της Galaxy Digital.

H Zopa με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης της, γύρω στα 70 εκατ. ευρώ. Η Startup ιδρύθηκε το 2012 και το 2017 παρουσίασε κέρδη μάλιστα! Προσφέρει P2P δανεισμό ενώ σχεδιάζει να μπει και στα τραπεζικά προϊόντα σύντομα.

H Framer από την Ολλανδία σήκωσε 20 εκατ. ευρώ από VCs όπως το Atomico, Accel και AngelList. Ιδρύθηκε το 2014 και έχει φτιάξει ένα εργαλείο online προτυποποίησης – mock-up εφαρμογών για mobile, desktop και web σχεδιάζοντας μέχρι και τη πιο μικρή λεπτομέρεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις