Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O πρώτος FinTech Accelerator στην Αίγυπτο από AlexBank, Startupbootcamp και Pride Capital

Η AlexBank σύναψε συμφωνία με την Startupbootcamp (SBC) και την Pride Capital για τη δημιουργία FinTech Accelerator της SBC στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Το πρόγραμμα, που είναι το πρώτο του είδους στην Αίγυπτο, θα υποστηρίξει 11 Startups, εντός και εκτός Αιγύπτου, για να προωθήσει τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου,  που είναι να γίνει η Αίγυπτος παγκόσμιο FinTech hub.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η AlexBank, επιδιώκει να στηρίξει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα αναπτύσσει τις FinTech Startups και θα τις εκθέτει σε πραγματικές τραπεζικές προκλήσεις. Το εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα παρέχει σε 11 επιλεγμένες εταιρείες FinTech, οι οποίες επιλέχθηκαν από περισσότερους από 100 αιτούντες, με πρακτική εξειδίκευση στην ανάπτυξη επιχειρηματικών μοντέλων, καθοδήγηση από ειδικούς της βιομηχανίας και πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επενδυτών και επαγγελματιών από ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην υποστήριξη των Startups επιχειρήσεων που ασχολούνται με τους απαιτητικούς τομείς των πληρωμών και των εμβασμάτων, των κεφαλαιαγορών, της τραπεζικής εξυπηρέτησης των καταναλωτών, της μικροχρηματοδότησης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Managing Director και CEO της AlexBank, Dante Campioni, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την πρωτοβουλία αυτή. “Το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομίες που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον αιγυπτιακό χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς ο στόχος μας είναι να φέρουμε στο φως τις απίστευτες δυνατότητες των FinTech λύσεων στους πελάτες των τραπεζών και να τις ενισχύσουμε μέσω της δύναμης των μεγάλων δεδομένων και της δικής μας μοναδικής προσέγγισης”, πρόσθεσε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις