Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei στοχεύει σε νέες εφευρέσεις και επενδύει στην έρευνα

Ο William Xu, πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, περιέγραψε το φιλόδοξο όραμα της εταιρείας να προχωρήσει από την “απλή καινοτομία” στην “καινοτόμο εφεύρεση” με στόχο να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία κατά την επόμενη δεκαετία.

Ο Xu δήλωσε ότι η εταιρεία -που βρίσκεται εν μέσω ενός σκληρού οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ- θα μεταβεί στην “Καινοτομία 2.0”, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση της βασικής έρευνας στα πανεπιστήμια, δημιουργώντας εργαστήρια και πραγματοποιώντας τεχνολογικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Στο παρελθόν η εταιρεία επικεντρωνόταν σε τεχνολογικές και μηχανικές καινοτομίες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, εξήγησε. “Με την ‘Καινοτομία 2.0’, θα επικεντρωθούμε σε θεωρητικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις με βάση το όραμα μας για το μέλλον. Οι προσπάθειές μας θα συνδυάσουν τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τα επιχειρηματικά κεφάλαια. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο ταξίδι μας προς έναν ευφυή κόσμο».

“Η Καινοτομία 2.0 της Huawei αφορά την ανοιχτή καινοτομία και την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς”, δήλωσε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα διευρύνει το έργο της με ειδικούς από όλο τον κόσμο καθώς επενδύει τουλάχιστον 300 εκατ. δολάρια το χρόνο στην πανεπιστημιακή έρευνα.

Σχετικά με την ανάπτυξη του 5G, ο Xu ανέφερε ότι η εταιρεία έχει υπογράψει περισσότερες από 50 εμπορικές συμβάσεις και ότι τα δύο τρίτα των “σταθμών 5G” που αναπτύσσονται παγκοσμίως προέρχονται από την Huawei.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις