Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γερμανική Upvest σήκωσε 7 εκατ. ευρώ για τα fintech-blockchain APIs της

Η γερμανική Upvest σήκωσε 7 εκατ. ευρώ για τα fintech-blockchain APIs τα οποία προσφέρει. Του γύρου ηγήθηκε η Notion Capital, ενώ συμμετείχαν και οι Partech Ventures και Holtzbrinck Ventures.

Η startup προσφέρει APIs έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε fintech εφαρμογές, διευκολύνοντας κάθε εταιρεία που το επιθυμεί να αποθηκεύει χρηματοπιστωτικά assets στο blockchain και να προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες στο ευρύ κοινό.

Τυπικά, οι επενδυτικές πλατφόρμες απαιτούν υψηλές επενδύσεις, λόγω των υψηλών εξόδων έκδοσης, διανομής και αποθήκευσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αγορά εναλλακτικών επενδύσεων όπως τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και τα ακίνητα.

Όμως, με την Upvest, οι εταιρείες fintech εξοικονομούν κόστος και οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν μόλις 1 ευρώ, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα διαχείρισης των επενδύσεων τους από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η Upvest ιδρύθηκε το 2018 από τον Martin Kassing και έκτοτε έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι χρήστες της προέρχονται από 80 χώρες και η πλατφόρμα έχει επεξεργαστεί συνολικά 50 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Jan Miczaika της Holtzbrinck Ventures δήλωσε: «Μας εντυπωσίασε η προσπάθεια της Upvest να βρει μια πραγματική περίπτωση εφαρμογής του blockchain. Είναι μία από τις λίγες εταιρείες του χώρου που έχουν πραγματικά έσοδα και μια σαφή απόδοση (ROI)».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις