Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η λονδρέζικη mthree εξαγοράστηκε έναντι 100 εκατ. λιρών από τη Wiley

Ο αμερικανικός όμιλος John Wiley & Sons, γνωστός ως Wiley, εξαγόρασε την mthree, έναν πάροχο εκπαιδευτικών υπηρεσιών με έδρα το Λονδίνο, έναντι 100 εκατ. λιρών. Η Wiley είναι μια παγκόσμια εκδοτική εταιρεία η οποία εστιάζει σε ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό υλικό και διαθέτει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε πανεπιστήμια και τους εργοδότες.

Η mthree από την πλευρά της, προσπαθεί να καλύψει το κενό μεταξύ προσφοράς και ζήτησης ταλέντων στον τομέα του IT. Ουσιαστικά, η εταιρεία εντοπίζει και εκπαιδεύει ταλέντα στις νέες τεχνολογίες και στη συνέχεια τους “τοποθετεί” σε κορυφαίες εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνητικές υπηρεσίες. Πέραν αυτού, η mthree επίσης αναλαμβάνει να επανεκπαιδεύσει τα υφιστάμενα μέλη ομάδων προκειμένου αυτά να μπορούν να ανταποκριθούν στις όλο και μεγαλύτερες τεχνολογικές απαιτήσεις μιας εταιρείας.

Η λονδρέζικη εταιρεία βρήκε μια πραγματική ευκαιρία στην αγορά – σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Tech.eu, to 2020 θα υπάρχουν πάνω από 1,8 εκατ. θέσεις εργασίας γύρω από επαγγέλματα που σχετίζονται με υπολογιστές σε ΗΠΑ και EMEA, όμως μόνο 100 χιλιάδες απόφοιτοι υπολογιστικών επιστημών. Η ανάγκη για εκπαίδευση νέων και παλαιότερων στελεχών είναι αδιαμφισβήτητη και βρίσκεται πίσω από την επιτυχία της mthree. Τα κέρδη της εταιρείας για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. δολάρια, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να ξεπερνά το 20%.

Σύμφωνα με τον CEO της Wiley, Alex Headley, η νέα συνεργασία, θα βοηθήσει την mthree να υλοποιήσει τους στρατηγικούς της στόχους, βοηθώντας περισσότερους αποφοίτους να βρουν δουλειά αλλά και επιχειρήσεις να αναπτυχθούν βρίσκοντας τα κατάλληλα ταλέντα. Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευτικές της υπηρεσίες θα ενισχυθούν με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και τις πλατφόρμες της Wiley.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις