Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Lamda Development και ΤΕΜΕΣ ΑΕ: “Έδωσαν τα χέρια” για τη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών συγκροτήματων

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2026

Την υπογραφή δύο συμφωνιών με την ΤΕΜΕΣ για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της κατασκευής των αναπτύξεων στο τέλος 2026, ανακοίνωσε η Lamda Development, σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που είχαν υπογράψει τον Νοέμβριο 2020.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση, η Lamda Development δημοσιοποίησε ότι, υπεγράφησαν σήμερα οι ακόλουθες συμφωνίες στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΤΕΜΕΣ ΑΕ (που υπογράφηκε το Νοέμβριο 2020) για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων (branded residences) στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της κατασκευής των αναπτύξεων στο τέλος 2026:

Μεταξύ της εταιρείας BELT Riviera Α.Ε. και της Ελληνικό ΜΑΕ (100% θυγατρική της Lamda) για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, στο οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 160 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 38,3 εκατ. ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του ακινήτου ποσού περίπου 22,3 εκατ. ευρώ και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 16 εκατ, ευρώ και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου 12,8 εκατ. ευρώ πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας. Η εταιρεία BELT Riviera Α.Ε. ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και 30% από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ.

Μεταξύ της εταιρείας MALT Riviera Α.Ε. και της Ελληνικό ΜΑΕ (100% θυγατρική της Lamda) για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος επιφανείας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, στο οποίο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 200 δωμάτια, μεγάλους υπαίθριους χώρους και εμβληματικά καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα, πολυτελές Beach Club, Health Club με εγκαταστάσεις αναψυχής, γυμναστικής και ομορφιάς, ενώ θα διαθέτει και οικιστικό συγκρότημα 49 επώνυμων κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και τη Μαρίνα Αγ. Κοσμά.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην αναβαθμισμένη Μαρίνα Αγίου Κοσμά και σε μικρή απόσταση από το Riviera Galleria και το εμβληματικό υψηλό κτίριο κατοικιών Riviera Tower. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 52,5 εκατ, ευρώ στο οποίο περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του δικαιώματος επιφανείας επί του ακινήτου ποσού περίπου 32,5 εκατ.ευρώ και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 20 εκατ.ευρώ και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου 17,5 εκατ,ευρώ πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας. Η εταιρεία MALT Riviera Α.Ε. ελέγχεται κατά 70% από την ΤΕΜΕΣ ΑΕ και 30% από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις