Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά την Pacific West και η Western Alliance εκπέμπει SOS

Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank (SVB) που ξεκίνησε τη γενικευμένη ένταση και ανησυχία για ευρύτερη οικονομική κρίση, στη λίστα των τραπεζικών ιδρυμάτων που εκπέμπουν SOS μπήκαν η Pacific West και η Western Alliance.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, της Signature, της Credit Suisse, η εξαγορά του βρετανικού βραχίονα της Silicon Valley Bank από την HSBC Holdings έναντι 1 λίρας και το γενικότερο κλίμα αστάθειας στο τραπεζικό σύστημα έχει προκαλέσει αυξημένη ανησυχία στους επενδυτές παγκοσμίως και η πίεση στις τράπεζες έχει φτάσει σε νέα ύψη.

Το ντόμινο κατάρρευσης συνεχίζεται και η First Republic πήρε την σκυτάλη, με τις αμερικανικές αρχές να μεταπωλούν το μεγαλύτερο μέρος της στην JPMorgan Chase, σε μια ύστατη προσπάθεια να βάλουν τέλος στην τραπεζική κρίση που ξεκίνησε τον Μάρτιο, αφού οι πιέσεις ήταν έντονες μετά την πτώχευση της Silicon Valley Bank και της Signature και οι οποίες εντάθηκαν με τις μαζικές αποχωρήσεις πελατών που ανησυχούσαν για τη βιωσιμότητά τους

Η σειρά της Pacific West

Η Pacific West και η Western Alliance, ύστερα από την κατάρρευση της First Republic, βρίσκονται στο επίκεντρο και τραβούν την προσοχή των επενδυτών με την Pacific West να ζητάει από την επενδυτική τράπεζα Piper Sandler να τη βοηθήσει να διερευνήσει στρατηγικές επιλογές, αλλά και την περίπτωση πώλησης. Ένα αντίστοιχο σενάριο πώλησης μέρους ή συνόλου των δραστηριοτήτων της εξετάζει και η Western Alliance, σύμφωνα με τους FT.

Ο φόβος πτώχευσης είναι πιο ορατός από ποτέ ειδικά μετά την αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης της First Republic που κράτησε έναν ολόκληρο μήνα αλλά τελικά δεν κατάφερε να διασωθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις