Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Alpha Bank: Πρωτοπορεί σε θέματα ESG

Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τράπεζας στις αρχές του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης.

Σημαντική αναβάθμιση της εταιρικής βαθμολογίας της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης και την κατάκτηση της βαθμίδας «Prime Status» από τον οργανισμό ISS ESG επέτυχε η Alpha Bank, γεγονός που αναδεικνύει τη σημαντική βελτίωση των εταιρικών της επιδόσεων στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG.

O ISS ESG, ένας από τους κορυφαίους οίκους έρευνας και αξιολόγησης βιωσιμότητας παγκοσμίως, αξιολογεί τον βαθμό στον οποίο οι εταιρείες εφαρμόζουν επιτυχώς στρατηγικές βιωσιμότητας και διαχειρίζονται τους κινδύνους ESG στους τομείς δραστηριοποίησής τους.

Η Alpha Bank συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών παγκοσμίως που ανήκουν στο 20% του χρηματοπιστωτικού κλάδου πετυχαίνοντας την αναβάθμιση σε «Prime Status», που απονέμεται σε εταιρείες που επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στη διαχείριση κινδύνων και ευκαιριών ESG.

Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Τράπεζας στις αρχές του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), καθώς και την αφοσίωσή της σε υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, τηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα, οι διακρίσεις αυτές αναδεικνύουν τη στήριξη της Τράπεζας στους Πελάτες της μέσω ευέλικτων χρηματοδοτικών λύσεων που παρέχει για την επιτυχή μετάβασή τους στα νέα πρότυπα λειτουργίας που ορίζουν τα κριτήρια ESG. Αποτελούν δε αναγνώριση των προσπάθειών της Alpha Bank για προώθηση της Διαφορετικότητας, της Ισότητας και της Συμπερίληψης (Diversity, Equity and Inclusion – DEI), τόσο στο εσωτερικό του οργανισμού όσο και στο θετικό αντίκτυπο που δημιουργούν οι πρωτοβουλίες της στην κοινωνία. Επίσης, επιβεβαιώνουν τη δυναμική αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας, η οποία συμβαδίζει με τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων μερών, τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές της αγοράς.

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης από τον ISS οφείλεται στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Alpha Bank σε όλο το εύρος των πρωτοβουλιών της στους τομείς ESG συμπεριλαμβανομένης της παροχής λύσεων βιώσιμης χρηματοδότησης, μέσω των οποίων υποστηρίζει τους Πελάτες της στη μετάβασή τους σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην εφαρμογή πρότυπων βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση κλιματικών και περιβαλλοντικών κινδύνων για το σύνολο του Ομίλου.

Αξιοποίηση της στρατηγικής και των επιδόσεων ESG για τη δημιουργία αξίας και τη συνεισφορά στην Κοινωνία

Η Alpha Bank, κατά τη διάρκεια του Investor Day που διοργάνωσε στις 7 Ιουνίου, παρουσίασε τη στρατηγική και τις δεσμεύσεις της που αφορούν σε θέματα ESG, καθώς το νέο Στρατηγικό της Σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά από στόχους βιωσιμότητας για την περίοδο 2023-2025, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης για χορήγηση €3 δισ. σε βιώσιμες χρηματοδοτήσεις μέσα στην επόμενη τριετία.

Η Alpha Bank πρόσφατα μάλιστα αναδείχθηκε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών NetZero Banking Alliance, στοχεύοντας παράλληλα να ευθυγραμμίσει το χαρτοφυλάκιο της με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα συμβάλλει στην οικοδόμηση μίας πιο βιώσιμης οικονομίας και μίας συμπεριληπτικής κοινωνίας, παράλληλα με την ενίσχυση της διαφάνειας και τη διασφάλιση της επιχειρηματικής δεοντολογίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις