Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Douleutaras: Με 70% αύξηση στη συνολική αξία συναλλαγών αναμένεται να κλείσει το 2023

H πλατφόρμα εκτός από την ελληνική αγορά, έχει εξαπλωθεί και στην Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όπου ο Douleutaras δραστηριοποιείται από τα τέλη του 2021 με την επωνυμία YourPro (Ιρλανδία) & YourHero (Πορτογαλία).

Δυναμική παρουσία σημειώνει ο Douleutaras σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, με τη συνολική αξία συναλλαγών του 2023 να αναμένεται 70% υψηλότερη από το 2022. Την ίδια στιγμή, οι τάσεις στην αναζήτηση επαγγελματιών για εργασίες στο σπίτι, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, φαίνεται να προσανατολίζονται σε πιο χρονοβόρες εργασίες με τις υδραυλικές και τις ηλεκτρολογικές εργασίες αλλά και τις ανακαινίσεις να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά, η συνολική αξία συναλλαγών του πρώτου εξαμήνου του 2023 ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 56% σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, η συνολική αξία συναλλαγών από τη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας έχει φτάσει τo 35% του συνόλου, δηλαδή τα 7 εκατ. ευρώ.

H πλατφόρμα εκτός από την ελληνική αγορά, έχει εξαπλωθεί και στην Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία όπου ο Douleutaras δραστηριοποιείται από τα τέλη του 2021 με την επωνυμία YourPro (Ιρλανδία) & YourHero (Πορτογαλία).

Ισχυρή ζήτηση σε τεχνικές εργασίες

Ο Douleutaras, η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, συνεργάζεται με περισσότερους από 4.200 αξιολογημένους επαγγελματίες σε Ελλάδα και Κύπρο προσφέροντας υπηρεσίες για το σπίτι που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες και τους τύπους εργασιών. Ο όγκος αιτημάτων για τεχνικές εργασίες που δέχεται καθημερινά η πλατφόρμα στο διάστημα του πρώτου τριμήνου του 2023 έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση, ξεπερνώντας τα 1.550 αιτήματα ημερησίως.

Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκονται σύνθετες τεχνικές εργασίες όπως οι Υδραυλικές/Ηλεκτρολογικές εργασίες αλλά και ο Καθαρισμός Σπιτιού, ενώ ακολουθούν οι Μετακομίσεις, οι Ξυλουργικές εργασίες και το Βάψιμο Σπιτιού. Παρόμοιες είναι οι κορυφαίες αναζητήσεις επαγγελματιών και για την Κύπρο, όπου οι επαγγελματίες-συνεργάτες της πλατφόρμας εκτελούν πάνω από 254 αιτήματα καθημερινά, με τον Βιολογικό Καθαρισμό και την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών να προστίθενται στη μακρά λίστα των πιο συχνών αναζητήσεων των χρηστών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις που επικρατούν και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Douleutaras, καθώς και εκεί παρατηρείται προτίμηση της πλατφόρμας για περάτωση μεγάλης κλίμακας τεχνικών εργασιών. Στην Ιρλανδία, όπου η πλατφόρμα συνεργάζεται με 285 επαγγελματίες και εξυπηρετεί 140 αιτήματα εργασιών ημερησίως, σημειώνονται υψηλά ποσοστά σε αναζητήσεις που αφορούν Ηλεκτρολογικές/Υδραυλικές εργασίες, Ξυλουργικά, Κηπουρικά, Ελαιοχρωματισμούς και Πλακάκια/Μάρμαρα.

Σύμφωνα επίσης με τις τάσεις των χρηστών, στην Πορτογαλία, όπου ο Douleutaras συνεργάζεται με 420 επαγγελματίες και τα αιτήματα που δέχεται η πλατφόρμα ξεπερνούν τα 80 την ημέρα, παρατηρείται ζήτηση – διπλάσια σε σύγκριση με το 2022 – για υπηρεσίες ανακαίνισης σπιτιού, ενώ τριπλάσια φαίνεται να είναι τα αιτήματα για υπηρεσίες μόνωσης μεταξύ πρώτου εξαμήνου 2022 και αντίστοιχου διαστήματος του 2023. Θετική είναι η τάση για τις ηλεκτρολογικές υπηρεσίες και ακολουθούν οι κηπουρικές και η ξυλουργικές εργασίες με εξίσου μεγάλη ζήτηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις