Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EUREM: Στις 22 Σεπτεμβρίου ο 13ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας

Η εκπαίδευση EUREM απευθύνεται σε εταιρείες που στοχεύουν στη συστηματική διαχείριση της ενέργειας, σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας και σε στελέχη του ενεργειακού κλάδου που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον πολυδιάστατο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

 

Ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου νέος κύκλος της εκπαίδευσης EUREM για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, η εκπαίδευση EUREM απευθύνεται σε εταιρείες που στοχεύουν στη συστηματική διαχείριση της ενέργειας, σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας και σε στελέχη του ενεργειακού κλάδου που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον πολυδιάστατο τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα μαθήματα θα φιλοξενηθούν σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτή και συμμετεχόντων, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία της σύγχρονης επικοινωνίας. Παράλληλα όμως, διατηρούνται, όπως και στους τρεις προηγούμενους ψηφιακούς κύκλους, τα στοιχεία networking, με δύο τελευταία μαθήματα με φυσική παρουσία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν μία απευθείας επικοινωνία εξετάζοντας τη δυνατότητα συνεργειών ή συνεργασιών.

Ο εκπαιδευτής του σεμιναρίου, Αλέξιος Αδαμόπουλος, μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ένας από τους δύο βασικούς συντάκτες του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων του ΥΠΕΝ δηλώνει: «οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και εφαρμογή στη πράξη της ενεργειακής διαχείρισης ιδιαίτερα στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, προϋποθέτουν, πλέον, την ολιστική αντιμετώπιση των ενεργειακών χαρτοφυλακίων. Ιδιαίτερα, δε, όταν στην εξίσωση του ενεργειακού κόστους μπαίνουν επιπλέον σε σχέση με παλαιότερα, οι ενεργειακές αγορές και το χρηματιστήριο ενέργειας, η ενεργειακή αυτάρκεια και η ασφάλεια τροφοδοσίας και, φυσικά, ο νέος κλιματικός νόμος και η ευρωπαϊκή οδηγία ΕΕ 944/2019».

Οι εκπαιδευτές του EUREM είναι έμπειροι επαγγελματίες από την αγορά, αλλά και τον ακαδημαϊκό χώρο, με θεματική εξειδίκευση στον τομέα της ενέργειας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

O Γιώργος Θεοδωράκης, διευθυντής του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου τονίζει ότι, η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένας τομέας εξειδίκευσης για τη Γερμανία και το Επιμελητήριο εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, λειτουργεί ως γέφυρα μεταφοράς τεχνογνωσίας μέσα από την εκπαίδευση EUREM, αλλά και από ποικίλες δράσεις, όπως η επιχειρηματική αποστολή Γερμανικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη για την Αποθήκευση Ενέργειας και Ηλεκτροκίνηση, αυτόν τον Δεκέμβριο καθώς και η επιχειρηματική αποστολή στην Κύπρο, που προγραμματίζεται για το 2024, με θέμα „Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμηση Ενέργειας στον Τουρισμό”.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο 2023 εκδόθηκε η νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Συστήματα αναγνώρισης προσόντων και πιστοποίησης Ενεργειακών Ελεγκτών», Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΑ Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/51153/387/9.5.2023 του ΥΠΕΝ (ΦΕΚ Β΄3187/15.5.2023), σύμφωνα με την οποία το EUREM συγκαταλέγεται στις εκπαιδεύσεις που προσφέρουν 3 βαθμούς στο σύστημα συλλογής βαθμών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις