Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apron: “Σήκωσε ” 15 εκατ. δολάρια 

Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την επένδυση για να επεκτείνει την υπάρχουσα 20μελή ομάδα της.

 

Η Apron, μια fintech με έδρα το Λονδίνο δίνει λυση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι οικονομικές τους ομάδες με τα τιμολόγια. Συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series A, για να απλοποιήσει την τιμολόγηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής προϊόντων της Revolut και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Square Europe, Bogdan Uzbekov και η Apron ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την επένδυση για να επεκτείνει την υπάρχουσα 20μελή ομάδα της.

Ο γύρος Series A διεξήχθη από την Index Ventures με τη συμμετοχή του υφιστάμενου επενδυτή Bessemer Venture Partners μαζί με το Visionaries Club.

Ενώ η Apron δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνη στην κατηγορία επίλυσης του βραχνά της τιμολόγησης, δεν είναι πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που μπορούν να καυχηθούν για ένα ρόστερ που περιλαμβάνει πρώην Revolut, Trade Republic, Goldman Sachs, McKinsey, Meta, Pleo.

Επεξεργάζεται ήδη εκατομμύρια λίρες σε συναλλαγές το μήνα και συνεργάζεται με έναν άγνωστο αριθμό εκατοντάδων πελατών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων Dani Reid και Agnes Potter της Potter &Reid, και χιλιάδες αποδείξεις πληρωμής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής του Ηνωμένου Βασιλείου, 1,5 τρισεκατομμύρια λίρες ρέουν μέσω της διαδικασίας πληρωμής τιμολογίων κάθε χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας πέντε ώρες του χρόνου του μέσου ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης του Ηνωμένου Βασιλείου την εβδομάδα.

Σχεδιασμένο για να ανανεώσει πλήρως τον τρόπο ροής των πληρωμών μέσω ενός δικτύου χρηστών και διαμορφωμένο με μια φιλική προς το χρήστη, καταναλωτική διεπαφή, ο στόχος της Apron είναι να μετατρέψει το επίπονο έργο των πληρωμών σε εύκολη και απλή διαδικασία.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται και όχι να αντικαθιστά υπάρχοντα λογιστικά συστήματα όπως Xero και τους Quickbooks, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις