Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GreenTech Challenge 2023: Έρχεται το Τριήμερο του Τελικού 8-9-10 Δεκεμβρίου

Η ΔΕΗ, ως Platinum Συνεργάτης έθεσε τις προκλήσεις για την κατηγορία της Ενέργειας και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την κατηγορία Περιβαλλοντικά Έργα & Υποδομές.

Η έναρξη του GreenTech Challenge 2023 συγκέντρωσε πάνω από 200 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τις φετινές διαδικασίες του προγράμματος και ενημερωθήκαν για τις τεχνολογικές προκλήσεις στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Η ΔΕΗ, ως Platinum Συνεργάτης έθεσε τις προκλήσεις για την κατηγορία της Ενέργειας και η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για την κατηγορία Περιβαλλοντικά Έργα & Υποδομές.

Από το Pre Acceleration Program στο Τριήμερο Τελικού

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν το Pre Acceleration Program, το Πρόγραμμα Προετοιμασίας που περιλαμβάνει 5 Bootcamp Trainings. Με τα πρώτα 3 Bootcamps να έχουν ολοκληρωθεί, οι ομάδες ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη των μεντόρων στη δημιουργία και ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων. Στα επόμενα 2 Bootcamps οι ομάδες θα εξοικειωθούν στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση, στην παρουσίαση των καινοτόμων ιδεών τους, και θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στον Τελικό Διαγωνισμό.

Προθεσμία Υποβολών έως 29/11 για τον Τελικό Διαγωνισμό

Οι υποβολές για τον Τελικό Διαγωνισμό παραμένουν ανοικτές μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2023. Φοιτητές, Ερευνητές και Νεοφυείς Επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία, καθώς και την είσοδό τους στο GreenTech Incubator.

Μπορείς να υποβάλεις την ιδέα σου στην ιστοσελίδα του GreenTech Challenge: https://greentechchallenge.gr/

Θεματικές του Προγράμματος

Οι 9 θεματικές ενότητες του GreenTech Challenge 2023 είναι: το Περιβάλλον, Περιβαλλοντικά Έργα & Υποδομές, η Ενέργεια, οι Ορυκτές Πρώτες Ύλες, ο Βιώσιμος Τουρισμός, οι Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις, η Διαχείριση Υδάτων, τα Καινοτόμα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά, η Γαλάζια Ανάπτυξη και καλύπτουν το μεγαλύτερο εύρος στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας.

Στήριξη από Σπουδαίους Οργανισμούς για Ένα Βιώσιμο Μέλλον

Το Πρόγραμμα υποστηρίζουν μεγάλοι οργανισμοί του τομέα του Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως η ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Όμιλος Mitsis Hotels, LAMDA Development, ΓΚ Γκολιόπουλος, Όμιλος Ηρακλής, TITAN, Combatt, iQnovus, Ibedrola, Παπαστράτος, Imerys, καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο στελεχών της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που απαρτίζουν την οργανωτική, επιστημονική, φοιτητική καθώς και την επιτροπή μεντόρων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις