Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Λίγες μέρες έμειναν για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Chivas Venture!

Έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο διαγωνισμό Chivas Venture, οι Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες που θέλουν να διεκδικήσουν μερίδιο από το 1 εκατ. δολάρια που το Chivas Regal “μοιράζει” κάθε χρόνο σε startups που συνδυάζουν το εμπορικό κέρδος με έναν καλό σκοπό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσουν την αίτηση τους στη σελίδα του διαγωνισμού, περιγράφοντας όσο καλύτερα μπορούν το όραμά τους και τον τρόπο που συνδυάζουν το κέρδος με τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αρκεί να έχουν συμπληρώσει τα 21 έτη, να έχουν μια εμπορική επιχείρηση με κοινωνικό αντίκτυπο με δράση στην Ελλάδα, της οποίας ο ετήσιος τζίρος να μην ξεπερνά το 1,5 εκατ. δολάρια.

Για τυχόν ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook.

 Ο διαγωνισμός έχει “μοιράσει” 5 εκατ. δολάρια μέχρι σήμερα

Το Chivas Venture έχει μοιράσει ως τώρα 5 εκατ. δολάρια σε περισσότερες από 120 social startups που διακρίθηκαν παγκοσμίως, κι έχει βελτιώσει τις ζωές περισσότερων από 2 εκατομμύρια ανθρώπων σε 50 χώρες.

Από το 2016, έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό 3 Έλληνες κοινωνικοί επιχειρηματίες που ξεχώρισαν ανάμεσα από 125 συμμετοχές, με τις επιχειρήσεις τους να είναι εμπορικές και παράλληλα να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν. Πέραν της χρηματοδότησης για την επιχείρησή τους, επωφελήθηκαν από business coaching, παγκόσμια αναγνώριση και δημοσιότητα, όπως επίσης και δικτύωση στο παγκόσμιο οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η Ζωή Κούρνια, συν-ιδρύτρια της Ingredio, της εταιρείας που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον περασμένο Μάιο στο Άμστερνταμ, δήλωσε για την εμπειρία της στον διαγωνισμό: «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Chivas Venture αποκομίσαμε αναγνωρισιμότητα, mentoring, σημαντικές επαφές, κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό χρηματοδότησης που αποτελεί μια καλή βάση για να αναπτύξουμε περαιτέρω την εφαρμογή μας. Πάνω απ’ όλα όμως, κερδίσαμε την ενθάρρυνση ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το εμπορικό κέρδος με το να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο στην πράξη.»

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις