Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Just Eat απέρριψε προσφορά εξαγοράς ύψους 6,2 δισ. δολαρίων

Η Just Eat, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες delivery στην Ευρώπη με , απέρριψε μια προσφορά εξαγοράς, ύψους 6,2 δισ. δολαρίων από την Ολλανδική επενδυτική εταιρεία Prosus, τον επενδυτικό βραχίονα του αφρικανικού ομίλου Naspers.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή είναι η τρίτη φορά που η Just Eat απορρίπτει σχετική προσφορά από την ίδια εταιρεία. Οι δύο προηγούμενες, ωστόσο, δεν είχαν ανακοινωθεί.

Η προσφορά που έγινε γνωστή τώρα, αποτελεί την πρώτη μεγάλη επενδυτική πρωτοβουλία του CEO της Naspers, Bob van Dijk, από όταν η εταιρεία δημιούργησε την Prosus, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή, η αξία της Prosus υπολογίζεται στα 120 δισ. δολάρια και η εταιρεία κατέχει το 31% της Tencent, της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αξία στην Κίνα.

Η Prosus έχει επίσης μετοχές σε αρκετές εταιρείες διανομής φαγητού, συμπεριλαμβανομένης της iFood στη Λατινική Αμερική, της Swiggy στην Ινδία και της Delivery Hero στην Ευρώπη. Η Just Eat όμως δεν θα γίνει μία από αυτές. Ο Van Dijk δήλωσε στο Reuters ότι έκανε δημόσια προσφορά για τη Just Eat, ώστε οι μέτοχοι να έχουν την ευκαιρία να “διαπραγματευτούν” μια υψηλότερη προσφορά.
Όμως η Just Eat δήλωσε ότι η προσφορά αυτή την “υποτίμησε σημαντικά” και γι’ αυτό την απέρριψε.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Just Eat συμφώνησε, τον Ιούλιο, να συγχωνευθεί με την Ολλανδική αντίπαλο της, Takeaway, με στόχο και οι δύο μαζί πλέον, να ανταγωνιστούν από καλύτερη «θέση» τις Uber Eats και Deliveroo. Οι μέτοχοι της Just Eat αναμένεται να ψηφίσουν για την επικύρωση της συγχώνευσης τον Δεκέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις