Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Παπαστράτος: Νέα «πράσινη» επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ

Η επένδυση ξεκινάει άμεσα και αφορά στην ριζική αναβάθμιση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να γίνει ενεργειακά αυτόνομο με εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Ο CEO της εταιρείας, Γιώργος Μαργώνης, ανακοίνωσε, από το βήμα του συνεδρίου GES2023 που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τη νέα μεγάλη “πράσινη” επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η Παπαστράτος, μέλος του ομίλου Philip Morris International.

Η επένδυση ξεκινά άμεσα και αφορά στην ριζική αναβάθμιση του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να γίνει ενεργειακά αυτόνομο με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Όπως διευκρίνισε, αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλη την επιφάνεια του εργοστασίου και των γραφείων, έκτασης περίπου 11.000 τ.μ. Επίσης, θα τοποθετηθούν αντλίες θερμότητας και ένα βιομηχανικού τύπου μπόιλερ ώστε να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του εργοστασίου. Όλες αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ενεργειακά αυτόνομης μονάδας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ακόμη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θα φτάσει τον στόχο που έχει τεθεί και αφορά στη μείωση κατά 30% του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Το συγκεκριμένο project αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Philip Morris International στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. «Το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο είναι ένα από τα πρώτα που μπαίνει σε αυτή την κλίμακα» τόνισε ο κ. Μαργώνης και συμπλήρωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί αρχές του 2025.

Ο κ. Μαργώνης, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εταιρικού μετασχηματισμού της Παπαστράτος που υλοποιείται από το 2017, με επενδύσεις περίπου 700 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος σημείωσε ότι η βιωσιμότητα αποτελεί βασικό κριτήριο της εταιρείας. «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι η στρατηγική μας και οι επενδύσεις των 700 εκατ. ευρώ που υλοποιήσαμε είναι επενδύσεις βιωσιμότητας για την εταιρεία αλλά και τη χώρα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το εργοστάσιο έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 22 χώρες που φτάνει σε αξία τα 300 εκατ. ευρώ.

Πίσω από κάθε επένδυση της εταιρείας υπάρχει η έννοια της βιωσιμότητας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Μαργώνης. Μάλιστα τόνισε ότι ήδη έχουν επενδυθεί 2 εκατ. ευρώ για τη μείωση κατά 30% του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Επίσης, η εταιρεία δεσμεύτηκε το 2020 να μειώσει κατά 20% την ενέργεια και το νερό που χρησιμοποιεί για κάθε μονάδα προϊόντος που παράγει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις