Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Optimus Gen 2: To ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla αναβαθμίζεται και.. γυμνάζεται (video)

Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα τη νέα έκδοση του πρωτότυπου ανθρωποειδούς ρομπότ της Optimus.

Η Tesla αποκάλυψε το Optimus Gen 2″ , τη νέα γενιά ανθρωποειδούς ρομπότ που θα μπορεί να αναλαμβάνει επαναλαμβανόμενες εργασίες από τους ανθρώπους. 

Το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά έμοιαζε σαν μια ανώριμη ιδέα του CEO της Elon Musk και στην περσινή επίδειξη του Tesla AI Day δεν εντυπωσίασε μιας και μπορούσε με τα βίας να χαιρετήσει το πλήθος και να περπατήσει.

Σε συνάντηση των μετόχων της Tesla νωρίτερα στη χρονιά το συγκεκριμένο project τους είχε κερδίσει. Τον Σεπτέμβριο σε νεότερη ενημέρωση η Tesla είπε ότι το Optimus εκπαιδευόταν με νευρωνικά δίκτυα από άκρο σε άκρο και ήταν σε θέση να εκτελεί νέες εργασίες, όπως η αυτόνομη ταξινόμηση αντικειμένων.

Τώρα η Tesla κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση του Optimus. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το Optimus Gen 2, τη νέα γενιά του πρωτότυπου ανθρωποειδούς ρομπότ. Η νέα του έκδοση διαθέτει αισθητήρες και ενεργοποιητές σχεδιασμένοι από την Tesla.

Επιπλέον, η εταιρεία μπόρεσε και μείωσε το βάρος του Optimus Gen 2, κατά 10 κιλά χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή στη λειτουργικότητά του, ενώ παράλληλα βελτίωσε τόσο την ισορροπία του όσο και το έλεγχο των μερών του σώματος του. Παράλληλα υπάρχει μια αναβάθμιση των χεριών του στους 11 βαθμούς ελευθερίας. 

Το project φαίνεται ότι πάει πολύ καλά αλλά για να το μετατρέψει σε γενικής χρήσης βοηθό που θα κάνει πολλές διεργασίες επικίνδυνες, κουραστικές ή και επαναλαμβανόμενες θα πρέπει να ενσωματωθούν συστήματα AI που θα του επιτρέψουν να κινείται με ανεξαρτησία και ασφάλεια.

Μέχρι να δούμε τον τελικό βαθμό του project ίσως και να περάσουν μερικά χρόνια αλλά αξίζει να σημειωθεί η σημαντική πρόοδος του κάθε χρόνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις