Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Επιλέγει το υδρογόνο για καύσιμο στα οχήματά της

Για να υλοποιήσει τα πλάνα της όμως πρέπει πρώτα να καθορίσει τη δική της παραγωγή υδρογόνου και για αυτό προχώρησε στην παραγωγή του δικού της υδρογόνου στα κέντρα εφοδιασμού της.

Η Amazon στρέφεται προς το υδρογόνο ως την πιο βιώσιμη επιλογή καυσίμου για το οχήματα στις αποθήκες της τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο. Για να υλοποιήσει τα πλάνα της όμως πρέπει πρώτα να καθορίσει τη δική της παραγωγή υδρογόνου και για αυτό προχώρησε στην παραγωγή του δικού της υδρογόνου στα κέντρα εφοδιασμού της.

Ο κολοσσός του λιανεμπορίου συνεργάστηκε με την Plug Power, γνωστή εταιρεία στο χώρο των βιωσίμων καυσίμων, για την εγκατάσταση του πρώτου της ηλεκτρολύτη, μιας μονάδας που μπορεί να διασπάσει μόρια νερού για την παραγωγή υδρογόνου. Ο πρώτος εγκαταστάθηκε στο κέντρο εφοδιασμού στην Aurora του Κολοράντο.

Αυτός ο ηλεκτρολύτης θα μπορεί να παράγει καύσιμα για περίπου 225 περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα στο κέντρο εφοδιασμού με την Plug Power να αναφέρει ότι έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει μέχρι και 400 τέτοια οχήματα που κινούνται με κυψέλες υδρογόνου. Η κίνηση αυτή είναι η πρώτη από πλευράς Amazon να παράγει το δικό της υδρογόνο δίπλα ακριβώς από τα κέντρα διαλογής και εφοδιασμού της και αναμένεται να το κάνει και σε άλλες περιοχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις