Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που «σήκωσαν» οι ελληνικές Startups το 2023

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια tech βιομηχανία, ωστόσο οι ελληνικές Startups, όχι μόνο κατάφεραν να μείνουν αλώβητες, αλλά αρκετές από αυτές πέτυχαν μεγάλες επενδυτικές επιτυχίες.

 

To 2023 χωρίς αμφιβολία δεν ήταν μια εύκολη χρονιά για την παγκόσμια tech βιομηχανία. Τα αυξημένα επιτόκια έχουν δυσκολέψει την πρόσβαση σε κεφάλαια, ενώ δεν ήταν λίγες οι Startups που έχουν δει σημαντικές περικοπές στην αποτίμησή τους. Επίσης, γεγονότα όπως η κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ενός από τους σημαντικότερους δανειστές νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, δυσχέραναν το ήδη αρνητικό κλίμα. Μάλιστα, ανάμεσα στο οικοσυστήματα που δέχτηκαν ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα ήταν και το ευρωπαϊκό, με τα κεφάλαια που άντλησαν οι νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας της Ευρώπης συνολικά μέσα στο 2023 να περιορίζονται περίπου στα 45 δισ. δολάρια, όταν το προηγούμενο έτος είχαν φτάσει στα 82 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον όμιλο επενδυτικών κεφαλαίων Atomico. Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συνθήκες οι ελληνικές Startups, όχι μόνο κατάφεραν να μείνουν αλώβητες, αλλά αρκετές από αυτές «σήκωσαν» και μεγάλους γύρους χρηματοδότησης. Το γεγονός αυτό δείχνει την ωριμότητα που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας, το οποίο σταδιακά αναδεικνύεται σε ένα από τα ισχυρότερα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό το Startupper MAG σας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισαν οι ελληνικές Startups το 2023.

Hack The Box: «Σήκωσε» πάνω από 50 εκατ. δολάρια από αμερικανικό mega-fund

Το 2023 ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με την ελληνική Startup, Hack The Box, δημιουργός λογισμικού εκπαίδευσης για την κυβερνοασφάλεια, να ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης Series Β ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Της επένδυσης ηγήθηκε η Carlyle, ένα από τα μεγαλύτερα funds παγκοσμίως, με συμμετοχή των Paladin Capital Group, Osage University Partners, Marathon Venture Capital, Brighteye Ventures και Endeavor Catalyst Fund.

Η Hack The Box ιδρύθηκε το 2017 από τον Χάρη Πυλαρινό, τον Τζέιμς Χούκερ και τον Άρη Ζηκόπουλο, με στόχο να κάνει πιο προσιτή την εκπαίδευση γύρω από την κυβερνοασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό η Startup δημιούργησε μία πλατφόρμα «ηθικού χάκινγκ» μέσω της οποίας οι χρήστες μαθαίνουν να «χακάρουν» τα υπολογιστικά συστήματα, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. Με λίγα λόγια, η πλατφόρμα εκπαιδεύει τους χρήστες της να κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας ενός εγκληματία του κυβερνοχώρου, έτσι ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.

instacar: Νέος γύρος χρηματοδότησης, ύψους 55 εκατ. ευρώ

Τον Φεβρουάριο του 2023 το instacar, η πρώτη πλήρως ψηφιακή υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την άντληση νέων κεφαλαίων, συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο νέο κύκλο χρηματοδότησης, ο οποίος είναι ο δεύτερος κατά σειρά, μετά την αρχική επένδυση για τη δημιουργία του, συμμετείχαν η Autohellas, ο όμιλος Olympia και το Velocity.Partners καθώς και ως νέος επενδυτικός εταίρος το Elikonos 2 SCA SICAR.

Το instacar ιδρύθηκε το 2018 και έκανε το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας του τον Σεπτέμβριο του 2019, παρέχοντας μια καινοτόμο λύση, για να καλύψει το κενό ανάμεσα στην ενοικίαση αυτοκινήτου και το παραδοσιακό leasing. Η πλέον επιτυχημένη ελληνική Startup, μέσα σε μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να ταυτίσει το όνομά της, με το ευέλικτο συνδρομητικό μοντέλο αυτοκινήτου, προσελκύοντας σημαντικές επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες, που της επιτρέπουν να υλοποιεί ένα διευρυμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης.

SafeSize: H Startup που καινοτομεί στην αγορά υποδημάτων «σήκωσε» 14 εκατ. ευρώ

Φρέσκα κεφάλαια ύψους 14 εκατ. ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει τον Μάρτιο του 2023 η ελληνική tech Startup SafeSize στο πλαίσιο ενός νέου και εξαιρετικά επιτυχημένου γύρου χρηματοδότησης Series A+. Η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων hardware & software εφαρμογών, οι οποίες έχουν φέρει την «επανάσταση» στην αγορά υποδημάτων, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να βρίσκουν το σωστό παπούτσι για αυτούς.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως από την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η 5G Ventures.

Η SafeSize έχει αναπτύξει μία καινοτόμο τεχνολογία χάρη στην οποία ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να βρίσκει το ακριβώς κατάλληλο μέγεθος παπουτσιού για το πόδι του. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να χρησιμοποιήσει το εξελιγμένο ScanMate 3D foot scanner της SafeSize, το οποίο βρίσκεται σε επιλεγμένα φυσικά καταστήματα, ώστε να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του.

Η καινοτομία της SafeSize έγκειται στο γεγονός ότι ο αλγόριθμός της «δοκιμάζει» όλα τα παπούτσια στο πόδι του καταναλωτή και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις για παπούτσια με άψογη εφαρμογή. Αντίστοιχα για τις περιπτώσεις online αγορών, η Startup έχει αναπτύξει την εφαρμογή FitMate, με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να δημιουργήσει το ψηφιακό αντίγραφο του ποδιού του χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone του και ακολούθως να επιλέξει το κατάλληλο νούμερο παπουτσιού.

TileDB: Νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 34 εκατ. δολαρίων

Νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 34 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε τον Οκτώβριο του 2023 η πρωτοποριακή TileDB. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν επενδυτές όπως η AlleyCorp, η Lockheed Martin αλλά και η Intel Capital, επενδυτικός βραχίονας του τεχνολογικού κολοσσού. Ακόμα, μεταξύ άλλων συμμετείχαν η εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen, το Nexus Venture Partners, η Verizon καθώς και η Βig Pi Ventures.νική data Startup, TileDB.
Το «ταξίδι» της TileDB ξεκίνησε από το MIT και τα Intel Labs τον Μάιο του 2017. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Ξανθιώτη επιχειρηματία Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος αξιοποιώντας το πάθος του για την πληροφορική κατάφερε να δημιουργήσει μία μοναδική βάση δεδομένων, η οποία σε αντίθεση με τις παραδοσιακές, μπορεί να αποθηκεύσει και να διαχειριστεί άκρως περίπλοκα δεδομένα, όπως γονιδιώματα, εικόνες δορυφόρων, στοιχεία τηλεπικοινωνιών και άλλα.

Αναλυτικότερα, η Startup, η οποία έχει την έδρα της στη Βοστώνη, ενώ διατηρεί και γραφεία στην Ελλάδα, προσφέρει μια βάση δεδομένων για την αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου δεδομένων σε οποιοδήποτε backend (στο cloud ή on-prem) και την ανάλυσή τους με οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού. Το TileDB αποτελείται από το TileDB Embedded, μια μηχανή αποθήκευσης ανοιχτού κώδικα για συστοιχίες, και το TileDB Cloud. Με την εντελώς serverless υποδομή της, η εταιρεία παρέχει έλεγχο πρόσβασης και επιτρέπει κατανεμημένο υπολογισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ομάδα της TileDB αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τα 50 άτομα, ενώ ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση της ομάδας που διατηρεί η εταιρεία στην Ελλάδα.

H Perceptual Robotics «σήκωσε» τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία της

Τον Σεπτέμβριο του 2023 η Perceptual Robotics, η Startup με ελληνικό DNA που ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη και με έδρα το Μπρίστολ και γραφεία στην Ελλάδα, εξασφάλισε μια σημαντική επένδυση από τη Susten, ένα κορυφαίο όνομα στον κλάδο της ενέργειας. Η επένδυση αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επεκταθεί σε νέες αγορές, αλλά και να αναπτύξει νέες σειρές προϊόντων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που εξασφάλισε ποτέ η Perceptual Robotics, με την οποία ολοκληρώνει τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης που εξασφάλισε νωρίτερα φέτος. Ο γύρος διεξήχθη με τη συμμετοχή μιας κοινοπραξίας ελληνικών και διεθνών επενδυτών όπως η Metavallon VC, η TSP Ventures, η Brookstreet Equity Partners και η Lstone Capital.

Συνολικά, η Perceptual Robotics έχει «σηκώσει» 6,8 εκατ. δολάρια σε οκτώ γύρους, οι οποίοι της επέτρεψαν να ξεκινήσει την παγκόσμια επέκτασή της.

Όπως γνωρίζουμε, η Perceptual Robotics ειδικεύεται στην επιθεώρηση ανεμογεννητριών με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αποτελεί κρίσιμη πτυχή της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει στους φορείς εκμετάλλευσης ανεμογεννητριών να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν προβλήματα προτού γίνουν σημαντικά, μειώνοντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος συντήρησης.

Η Ariadne «σήκωσε» 7 εκατ. δολάρια σε Series A χρηματοδότηση

Το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να «σηκώσει» η Ariadne, σε Series A γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2023.
Της επένδυσης ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, η οποία είχε ανάλογο ρόλο και στη Seed χρηματοδότηση της εταιρείας, με συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή Lamda Development, ενός από τους μεγαλύτερους real estate operators στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και επενδυτικών αγγέλων.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Ariadne αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα του real estate, καθώς επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι real estate operators όπως αλυσίδες καταστημάτων, σταθμοί συγκοινωνιών, εμπορικά κέντρα και άλλοι οργανισμοί ανά τον κόσμο αποκτούν δεδομένα για τους επισκέπτες τους και λαμβάνουν αποφάσεις για τη χρήση των πόρων τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι συντριπτική πλειονότητα των οργανισμών στον τομέα του real estate παγκοσμίως δεν έχουν στη διάθεσή τους ακριβή δεδομένα για τον αριθμό και τη συμπεριφορά των επισκεπτών τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αξιοποίηση των πόρων τους να μην είναι αρκετά αποδοτική. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά έχουν χαμηλή ακρίβεια, υψηλό κόστος, ενώ δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η Ariadne καταφέρνει να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει παρέχει δεδομένα υψηλής ακρίβειας σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών σε ένα χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα, με τη βοήθεια συσκευών που εγκαθίστανται στον περιβάλλοντα χώρο. Συγχρόνως, εξασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπουν την ανωνυμία των επισκεπτών, καθώς και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του GDPR.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα της Ariadne χρησιμοποιείται από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς του λιανεμπορίου, των συγκοινωνιών, της εστίασης κ.λπ. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται μερικοί από τους σημαντικότερους real estate operators παγκοσμίως, όπως μία κορυφαία σουηδική εταιρεία επίπλων, το κορυφαίο αεροδρόμιο της Ασίας και η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Η FlexCar ξεπέρασε τα 300 εκατ. ευρώ σε επενδυτικά κεφάλαια!

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τη χρηματοδότηση-ρεκόρ ύψους 210 εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2023 η FlexCar κατάφερε να «σηκώσει» νέο γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος εκτόξευσε τα συνολικά επενδυτικά κεφάλαια της ελληνικής scale-up στα 300 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα μόλις 2 ετών (τόσο σε ίδια κεφάλαια, αλλά και σε μορφή δανείων).

Αναλυτικότερα, του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το ισχυρό αμερικανικό fund Data Point Capital, φημισμένο για τις κορυφαίες αποδόσεις από επενδύσεις σε πρωτοποριακές εταιρείες των κλάδων του Internet, του E-commerce και των ψηφιακών τεχνολογιών, το οποίο προστίθεται στη μετοχική σύνθεση της FlexCar και απαρτίζεται από επενδυτές που οι ίδιοι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Επίσης, συμμετοχή είχαν και οι Seaya Ventures και VentureFriends που επένδυσαν στο παρελθόν στην εταιρεία, καθώς και άλλοι επενδυτές, καταδεικνύοντας τη συνεχή εμπιστοσύνη τους και ανανεώνοντας τη στήριξή τους στην αναπτυξιακή πορεία της FlexCar.

Έχοντας ως στόχο την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στον κλάδο του flexible leasing, το 2023 η FlexCar έκανε το μεγάλο της ντεμπούτο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Ειδικότερα η εταιρεία προχώρησε στην επέκτασή της στο Μεξικό, ανοίγοντας γραφείο με τη FlexAuto Mexico που φιλοξενείται στο εμβληματικό κτίριο της ισπανικής πρεσβείας στο Μέξικο Σίτι. Το «άνοιγμα» της FlexCar στη νέα ήπειρο συμβαδίζει με το στρατηγικό σχεδιασμό για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, ενώ σηματοδότησε την είσοδό της σε δυναμικές παγκόσμιες αγορές, που ξεκλειδώνουν περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της ευέλικτης μίσθωσης οχημάτων και υπηρεσιών leasing.

Douleutaras: Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Το ποσό των 5.000.000 ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, το μεγαλύτερο από τη μέρα της ίδρυσής της, εξασφάλισε τον Απρίλιο του 2023 η ελληνική Startup παροχής οικιακών υπηρεσιών Douleutaras στον νέο γύρο χρηματοδότησής της, με βασικούς επενδυτές το LATSCO Family Office συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση και τον Απόστολο Αποστολάκη, ιδρυτή και partner του επενδυτικού οργανισμού VentureFriends.

Από πλευράς Latsco Family Office, sponsor της επένδυσης είναι ο Φίλιππος Κούρκουλος Λάτσης που έχει αναλάβει τελευταία σημαντικές ανάλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον νέο χρηματοδοτικό γύρο της ελληνικής Startup συμμετέχει επίσης και ένα ισχυρό γκρουπ επιχειρηματιών-επενδυτών, όπως οι Lars Rasmussen (συνιδρυτής Google Maps), Αιμίλιος Χαλαμανδάρης και Πύρρος Τσιάκουλης (συνιδρυτές Innoetics), Θάνος Παπαγγελής (ιδρυτής Epignosis), Ιωάννης Μαρτίνος (ιδρυτής Signal Group) και Δημήτρης Γεωργακόπουλος (ιδρυτής Buildium).

Ο Douleutaras, η Νο1 Πλατφόρμα Εύρεσης Επαγγελματιών για το Σπίτι, συνεργάζεται με περισσότερους από 4.200 αξιολογημένους επαγγελματίες από 90 ειδικότητες. Μέσα από το Douleutaras, ο χρήστης συμπληρώνει εύκολα τη φόρμα εργασίας και ο έξυπνος αλγόριθμος του προτείνει τους καλύτερους επαγγελματίες στην περιοχή του μέσα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα προφίλ των επαγγελματιών, να δει τις αξιολογήσεις τους και τα δείγματα εργασιών τους και στη συνέχεια επιλέγει τον επαγγελματία που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Μάλιστα, για να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, παρακολουθείται η πορεία κάθε εργασίας από την αρχή μέχρι το τέλος, παρέχοντας Εγγύηση Εξυπηρέτησης & Επιστροφής Χρημάτων στον χρήστη.

Wikifarmer: Νέα χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ για το ελληνικό marketplace για αγρότες

Η Wikifarmer, το πρωτοποριακό ελληνικό marketplace του αγροτικού τομέα εξασφάλισε seed χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2023. Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Point Nine, ένα VC με έδρα το Βερολίνο, το οποίο επένδυσε για πρώτη φορά σε ελληνική εταιρεία.

Η Startup έχει μέχρι στιγμής κεντρίσει το ενδιαφέρον επενδυτών διεθνούς εμβέλειας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι ιδρυτές των Workable και Treatwell, Sophia Bendz και Mathias Kamprad (ο μικρότερος γιος του ιδρυτή των Ikea, Ingvar Kamprad) αλλά και η Metavallon.

Η καινοτόμος ιδέα του Πέτρου Σάγκου και του Χάρη Παριανού, με το όνομα «Wikifarmer», ξεκίνησε από την Ελλάδα το 2017, με σκοπό να εκπαιδεύσει τους αγρότες στη σύγχρονη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ήταν όμως τόσο ραγδαία η ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας Wikifarmer, που προσείλκυσε χιλιάδες αγρότες και πάνω από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες από 237 χώρες, τους πρώτους μόλις μήνες λειτουργίας της. Για τον λόγο αυτό, ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε την πλατφόρμα ως «τη Wikipedia του αγροτικού τομέα», υπογραμμίζοντας τον πολύτιμο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό της χαρακτήρα (ως ηλεκτρονική αγροτική βιβλιοθήκη), καθώς προσφέρει δωρεάν χιλιάδες πληροφορίες για την καλλιέργεια διαφορετικών ειδών.

Στις αρχές του 2020 η ελληνική Startup παρουσίασε το Wikifarmer marketplace, μια σύγχρονη ψηφιακή πλατφόρμα όπου κάθε παραγωγός μπορεί να ανεβάσει τα προϊόντα του και να αποκτήσει απευθείας πρόσβαση στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ουσιαστικά, η πλατφόρμα του Wikifarmer έδωσε τη δυνατότητα στους αγρότες να πουλήσουν τα προϊόντα τους απευθείας σε επιχειρήσεις, εμπόρους και καταναλωτές. Η εμπορική πλατφόρμα του Wikifarmer αποδείχθηκε πως έχει ιδιαίτερη αξία για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες αγρότες, καθώς τους έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερα κανάλια διανομής των προϊόντων, να αποκτήσουν απευθείας πρόσβαση στους καταναλωτές και να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους εμπόρους χονδρικής και τους μεσάζοντες, αυξάνοντας την κερδοφορία τους μέχρι και 300%.

Prosperty: Νέα χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ!

Τον Ιανουάριο του 2023, η ελληνική proptech Startup Prosperty ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε νέα κεφάλαια ύψους 2,6 εκατ. ευρώ μετά την ολοκλήρωση ενός νέου γύρου χρηματοδότησης, στον οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi. Οι συγκεκριμένοι επενδυτές είχαν στηρίξει την Startup και σε προηγούμενους γύρους, ενώ αυτή τη φορά η εταιρεία κατάφερε να προσελκύσει και καινούργιους ξένους επενδυτές.

Η νέα χρηματοδότηση ανεβάζει τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα στα 7 εκατ. ευρώ.

Η Prosperty αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του real estate, χάρη στην πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα της, η οποία παρέχει πολλαπλές δυνατότητες στους χρήστες της.
Πιο αναλυτικά, η Startup που ιδρύθηκε το 2020 από τους Αντώνη Μαρκόπουλο, Νίκο Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, στόχο έχει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν, πωλούν, ενοικιάζουν και διαχειρίζονται ακίνητα. Για την ακρίβεια, η Prosperty διαμορφώνει το μέλλον των ακινήτων ψηφιακά, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακή τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων στην αγορά ακινήτων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για ιδιοκτήτες, αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων. Πάντα με γνώμονα το μέλλον, η εταιρεία αλλάζει το status quo στο real estate, θέτοντας τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των πελατών της πάνω από οτιδήποτε άλλο, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Αυτό το επιτυγχάνει επενδύοντας σε δεδομένα και καινοτόμο τεχνολογία, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται σαφή, λεπτομερή επικοινωνία, άμεση πρόσβαση, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα σε κάθε βήμα της διαδικασίας, μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας. Η Prosperty εγγυάται την πώληση του ακινήτου μέσα σε έξι μήνες, καθώς ο εκάστοτε ιδιοκτήτης βλέπει τις προσφορές και διαπραγματεύεται την ιδανική τιμή. Η ομάδα της Prosperty προωθεί το ακίνητο σε υποψήφιους αγοραστές σε όλο τον κόσμο, απαλλάσσει πωλητές και αγοραστές από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και τους καθοδηγεί με τον πιο σωστό τρόπο.

Τον Οκτώβριο του 2023 η εταιρεία λάνσαρε την πλατφόρμα e-stegastiko.gr, μέσω της οποίας άλλαξε τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μέσα από την online εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν στην πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν σε λιγότερο από 5 λεπτά και με μία μόνο υποβολή, να κάνουν αίτηση για στεγαστικό δάνειο ταυτόχρονα και σε πολλαπλές τράπεζες.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #44

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις