Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η αγγλική Self Space σηκώνει 2,6 εκατομμύρια ευρώ για άμεση πρόσβαση σε ψυχολόγους

Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση 48% στον αριθμό των συνεδριών που παραδίδει ετησίως.

Η Self Space, μία από τις πρώτες υπηρεσίες ψυχικής υγείας κατά παραγγελία στον κόσμο, ανακοίνωσε το κλείσιμο χρηματοδότησης seed 2,6 εκατομμυρίων ευρώ με επικεφαλής την Redrice Ventures, ένα VC που έχει μια στρατηγική επενδύσεων με κοινωνικό αντίκτυπο.

Η Self Space προσεγγίζει υβριδικά το θέμα των υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης δημιουργώντας φυσικά κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας σε κεντρικά σημεία πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ψηφιακές υπηρεσίες για άμεση πρόσβαση σε αυτές 7 ημέρες την εβδομάδα οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν το κοινό άμεσα, τη στιγμή που θελήσουν να δουν κάποιον ειδικό.

Αυτή η νέα χρηματοδότηση αναμένεται να βοηθήσει τη Self Space στην καλύψει την αυξημένη ζήτηση για ψυχολόγους, επεκτείνοντας την προσφορά αυθημερόν υποστήριξης ψυχικής υγείας σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο το φάσμα της ψυχικής υγείας.
Η αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες ψυχικής υγείας κάνει όλο και πιο δύσκολη την εύρεση ραντεβού ενώ εκατομμύρια ώρες ξοδεύονται σε αίθουσες αναμονής στα τμήματα έκτακτης ανάγκης των νοσοκομείων.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει άλλες 34.000 συνεδρίες για το 2024 ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι από την έναρξή της λειτουργίας της το 2019, η Self Space έχει συνεισφέρει με περισσότερες από 60.700 συνεδρίες στις τέσσερις τοποθεσίες της ενώ θα ξεκινήσει δύο νέες τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα προσλάβει 75 νέους θεραπευτές, ψυχοθεραπευτές και συμβούλους.

Η Jodie Cariss, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Self Space, δήλωσε: «Από τότε που ξεκινήσαμε τη Self Space, η αποστολή μας ήταν να παρέχουμε άμεση πρόσβαση σε ευέλικτη θεραπεία, προσφέροντας συνομιλία με ειδικούς επτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς λίστα αναμονής και κρατήσεις την ίδια ημέρα. Υπάρχουν σήμερα 1,2 εκατομμύρια στις λίστες αναμονής του NHS για φροντίδα ψυχικής υγείας. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε για να λύσει η Self Space. Αυτή η επένδυση θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε και να έρθουμε πιο κοντά στην αποστολή μας».

Ο Johnny Heilbron της Redrice Ventures πρόσθεσε: «Η Self Space έχει επιδείξει μια μοναδική δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που τα άτομα σκέφτονται, μιλούν και χρησιμοποιούν τη θεραπεία για να υποστηρίξουν την ψυχική τους υγεία. Έχουν δημιουργήσει ένα υβριδικό μοντέλο θεραπείας, παρέχοντας τόσο προσωπικές όσο και διαδικτυακές συνεδρίες θεραπείας με άρτια εκπαιδευμένους και διαφορετικούς θεραπευτές. Είμαστε περήφανοι που ηγηθήκαμε αυτής της επένδυσης και ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε μαζί τους στο ταξίδι ανάπτυξής τους».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις