Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τζεφ Μπέζος και NVIDIA επενδύουν στην AI Startup, Perplexity

Η εταιρεία «σήκωσε» νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 73,6 εκατ. δολαρίων

Το ποσό των 73,6 εκατ. δολαρίων κατάφερε να συγκεντρώσει η AI Startup, Perplexity, σε έναν νέο Series B γύρο χρηματοδότησης, χάρη στον οποίο κέρδισε μια σειρά από νέους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος και της NVIDIA. Αξιοιοντας την τεχνητή νοημοσύνη, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, η οποία έχει ως στόχο να φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Άλλοι επενδυτές ήταν οι Tobi Lutke, Bessemer Venture Partners, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Guillermo Rauch, Austen Allred, Factorial Funds και Kindred Ventures.

Στον νέο γύρο χρηματοδότησης ηγήθηκε η IVP, ενώ συμμετείχαν και οι Tobi Lutke, Bessemer Venture Partners, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Guillermo Rauch, Austen Allred, Factorial Funds και Kindred Ventures.

Τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα η εταιρεία ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια, ενώ με τη νέα χρηματοδότηση η αξία της εκτιμάται πλέον στα 520 εκατ. δολάρια.

Η Perplexity έχει δημιουργήσει μια μηχανή αναζήτησης, η οποία όμως αντί να βγάζει παραδοσιακά αποτελέσματα αναζήτησης σε μορφή συνδέσμων ισοτόπων, λειτουργεί ως λειτουργεί ως chatbot, προσφέροντας άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών του. Οι χρήστες μπορούν να ρωτήσουν οτιδήποτε – εισάγοντας μια ερώτηση, ένα θέμα, ένα όνομα ή οτιδήποτε για το οποίο θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά της Perplexity είναι ότι στις απαντήσεις της συνδυάζει πληροφορίες από διάφορες διαδικτυακές πηγές, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την πηγή των πληροφοριών που προβάλλονται στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επιδιώκει να εξαλείψει την ανάγκη να κάνουμε κλικ σε πολλαπλούς συνδέσμους για να βρούμε την πληροφορία που ψάχνουμε.

Ο CEO της Perplexity, Aravind Srinivas, δήλωσε: «Με τα εργαλεία αναζήτησης του Perplexity, οι χρήστες λαμβάνουν άμεσες, αξιόπιστες απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση με πλήρεις πηγές και αναφορές. Δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ σε διαφορετικούς συνδέσμους, να συγκρίνετε απαντήσεις ή να ψάχνετε ατελείωτα για πληροφορίες. Σε μια εποχή όπου η παραπληροφόρηση και οι παρανοήσεις γύρο από την τεχνητή νοημοσύνη προκαλούν αυξανόμενη ανησυχία, εμείς πιστεύουμε ότι η ακρίβεια και η διαφάνεια αποτελούν βασικές προϋποθέσεις ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να μπορέσει να κυριαρχήσει στον τομέα της αναζήτης πληροφοριών, οδηγώντας μας σε μια νέα εποχή ταχείας μάθησης και έρευνας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις