Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

BetterBasket και piramidal.ai: Δύο εταιρείες με ελληνικό DNA, έγιναν δεκτές στο Y Combinator

Το Y Combinator (YC) είναι το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης στον κόσμο, με ποσοστό αποδοχής <1% στον τελευταίο γύρο και διαθέτει εταιρείες αποφοίτων όπως η Instacart και η Airbnb.

Η BetterBasket και η piramidal.ai, δύο εταιρείες με ελληνικό DNA, έγιναν δεκτές στο Y Combinator. Το Y Combinator (YC) είναι το κορυφαίο πρόγραμμα επιτάχυνσης στον κόσμο, με ποσοστό αποδοχής <1% στον τελευταίο γύρο και διαθέτει εταιρείες αποφοίτων όπως η Instacart και η Airbnb.

Η BetterBasket, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας και πληροφορικής, η οποία ιδρύθηκε το 2023.  Στο δυναμικό της εταιρείας ανήκει ο Βαγγέλης Βισκαδούρος, Co-founder & CTO. Η BetterBasket βοηθάει τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους και τις πωλήσεις με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο merchandising, χρησιμοποιώντας AI. Έγινε δεκτή στο Winter Cohort 2024 του Y Combinator και υποστηρίζεται από συμβούλους που διεξάγουν κορυφαία έρευνα στον κλάδο στο Wharton (UPenn), συνδυάζοντας θεωρητικά θεμέλια με την εμπειρία των ιδρυτών της, ξεκινώντας την πλατφόρμα παντοπωλείων στο Uber Eats.

Η υποστήριξη και οι πόροι της YC θα βοηθήσουν το όραμα της εταιρείας για τη δημιουργία εργαλείων παγκόσμιας κλάσης για την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Στόχος είναι το πάντρεμα της τεχνολογίας αιχμής με την τεχνογνωσία στον τομέα για να προσφέρουν το καλύτερο λογισμικό και πληροφορίες στην κατηγορία για τους συνεργάτες της εταιρείας.

Η νεοσύστατη piramidal.ai έγινε επίσης δεκτή στο Y Combinator. Μετράει μόλις λίγες μέρες ζωής αφού ιδρύθηκε το 2024, στο Σαν Φρανσίσκο από τον Δημήτρη Φώτη Σακελλαρίου, Founder, και τον Kris Pahuja, Co-Founder. Οι τομείς ειδίκευσης της εταιρείας είναι η νευροτεχνολογία, οι νευροεπιστήμες και η τεχνητή νοημοσύνη. Παρέχει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μεταφράζει την εγκεφαλική δραστηριότητα σε εύκολα κατανοητές μετρήσεις υγείας για υποστήριξη στη διάγνωση νευρολογικών παθήσεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις