Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

21ος κύκλος VentureGarden Αθήνα: Ο επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών συνεχίζει τη 10ετή διαδρομή του

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, το οποίο συνεχίζει τη δεκαετή διαδρομή του, υλοποιείται στην Αθήνα από το AHEAD - Alba Hub for Entrepreneurship and Development, του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους με όραμα, αφοσίωση και πάθος, που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 21ο κύκλο του προγράμματος VentureGarden Αθήνα, το οποίο διανύει τον  δέκατο χρόνο του. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποτελεί έναν επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator), παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba. Το VentureGarden Αθήνα ξεκινά τα μαθήματα του 21ου κύκλου στις 20 Μαρτίου 2024, ενώ, οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 03 Μαρτίου. 

Το VentureGarden Αθήνα, εδώ και δέκα χρόνια συμβάλει στην καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας πολύτιμες δεξιότητες αλλά και καθοδήγηση. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από την πρακτική μάθηση μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης και mentoring και να γίνουν μέρος μιας ζωντανής κοινότητας αποφοίτων, εξασφαλίζοντας συνεχή υποστήριξη και ευκαιρίες δικτύωσης. Ο συμπεριληπτικός χαρακτήρας του προγράμματος αφορά άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, καταγωγής ή υποβάθρου, ενισχύοντας ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου η εξέλιξη ανθίζει.

 Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη και την επιτυχία πολλών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα,  η Χρυσάνθη Γκούρου, ιδρύτρια του  Aiki Diounot, μίας πλατφόρμας που στοχεύει στην προώθηση νέων σχεδιαστών μόδας, δήλωσε: «Το VentureGarden Αθήνα μου προσέφερε μία δομή για την προετοιμασία της επιχείρησής μου, η οποία μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις αστοχίες στο στήσιμο του project. Η υποστήριξη που έλαβα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μέσω του mentoring, μου προσέφερε ασφάλεια αλλά και πολύτιμες συμβουλές από έναν καταξιωμένο επαγγελματία». 

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί και η συμμετοχή του Αργύρη Ζαννιά στο VentureGarden Αθήνα, ιδρυτή και εμπνευστή του οργανισμού Foodon. Πέρα από τις γνώσεις πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, το VentureGarden Αθήνα του προσέφερε ζωτικής σημασίας καθοδήγηση, δίνοντάς του τη δυνατότητα να υλοποιήσει την ιδέα και το κοινωνικό του όραμα. Το αμοιβαίο όφελος ήταν σαφές: ο Αργύρης Ζαννιάς εμπλούτισε ουσιαστικά την κοινότητα του VentureGarden και παράλληλα αξιοποίησε την τεχνογνωσία που του δόθηκε για να πραγματοποιήσει το όραμά του. Μαζί, συνέβαλαν στη δημιουργία ουσιαστικών κοινωνικών αλλαγών και στην προώθηση της καινοτομίας στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. 

Οι απόφοιτοι του καινοτόμου προγράμματος συνεχίζουν να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να εξασφαλίζουν χρηματοδότηση, συμβάλλοντας ενεργά στο ζωντανό επιχειρηματικό τοπίο. Ο αντίκτυπος του προγράμματος υπερβαίνει την περίοδο κατάρτισης, όπως αποδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα που αναφέρεται στη δημιουργία 403 νέων θέσεων εργασίας και χρηματοδότηση ύψους 5.500.000€ από το 2014 έως και σήμερα. 

Το VentureGarden Αθήνα, το οποίο προσκαλεί τους επίδοξους επιχειρηματίες να αποτελέσουν μέρος μιας υποστηρικτικής κοινότητας που εκτιμά την ανάπτυξη, τη συνεργασία αλλά και την επιτυχία, ξεκινά με την εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring για ένα διάστημα διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα ελληνικά και πρόκειται να  πραγματοποιηθεί  με φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8).

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, για το VentureGarden Aθήνα έχουν υποβληθεί 1934 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 505 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των 20 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 558 ώρες μαθημάτων. 181 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει υποστήριξη στους συμμετέχοντες, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα. Μέχρι και σήμερα, έχουν προσφερθεί 2.213 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης στους συμμετέχοντες του VentureGarden Αθήνα. To 55% των συμμετεχουσών είναι γυναίκες, με τη μέση ηλικία να διαμορφώνεται στα 34 χρόνια.

Τέλος, η δωρεάν συμμετοχή στο VentureGarden Αθήνα εξασφαλίζεται από τους υποστηρικτές του. Ιδρυτικός Εθνικός Δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), ενώ, σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζεται από την ΕΜΑ Α.Ε.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το VentureGarden Αθήνα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 03 Μαρτίου, εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις