Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Eurolife FFH και η LTIMindtree υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Gen AI και Digital Hubs στην Ευρώπη και την Ινδία

Η Eurolife FFH, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, υπέγραψε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την LTIMindtree, την παγκόσμιας εμβέλειας συμβουλευτική εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακών λύσεων, για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού Gen AI και Digital Hub στην Αθήνα, καθώς και ειδικών εγκαταστάσεων στην Πολωνία και τη Βομβάη της Ινδίας, ένα έργο που θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη της Fairfax Digital Services.

Το Μνημόνιο υπογράφηκε από τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife FFH, τον Sudhir Chaturvedi, President & Executive Board Member της LTIMindtree, και τον Sanjay Tugnait, President & Chief Executive Officer της Fairfax Digital Services, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Δελχί. Η ανακοίνωση αυτή ευθυγραμμίζεται επίσης με το σχέδιο “Anusandhan”, το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ινδίας, που έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης στην καινοτομία και την έρευνα σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και το startup οικοσύστημα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Eurolife FFH θα δημιουργήσει στην Αθήνα ένα Generative AΙ και Digital Hub, για την ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων λύσεων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας. Καίριος θα είναι ο ρόλος της LTIMindtree, που με τη βαθιά της τεχνογνωσία στο αντικείμενο θα παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη για την υλοποίηση του έργου, μέσα από ειδικές εγκαταστάσεις στην Πολωνία και τη Βομβάη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ομάδα στελεχών και από τις δύο εταιρείες θα λάβει μέρος σε μια ειδικά σχεδιασμένη εκπαίδευση επάνω στην Generative AΙ τεχνολογία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών αιχμής, τα οποία θα ενισχύσουν τόσο την εμπειρία των πελατών, όσο και την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στον ασφαλιστικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε: «H συνεργασία αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τη φιλοδοξία μας να αξιοποιούμε τη δύναμη της τεχνολογίας προκειμένου να καινοτομούμε για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι, αρχικά στον ασφαλιστικό χώρο, αλλά και να ξεπερνάμε τα όρια ώστε να δημιουργούμε λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων γενικότερα – ανάγκες που μεταβάλλονται διαρκώς και που αγγίζουν όλους τους κλάδους. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο η Gen AI τεχνολογία και η ψηφιακή καινοτομία θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός οργανισμού, αλλά και την εμπειρία που θα αποκομίζει ένας πελάτης από την επαφή μαζί του.»

Ο Sudhir Chaturvedi, President & Executive Board Member της LTIMindtree, είπε: «Η συνεργασία μας με την Eurolife FFH αποτελεί κομβικό κομμάτι του στρατηγικού και επιχειρηματικού μας σχεδιασμού. Στόχος της είναι να δώσει ώθηση στο μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, ξεκλειδώνοντας τις πραγματικές δυνατότητες της Gen AI τεχνολογίας. Συνδυάζοντας τη δύναμη της LTIMindtree στην καινοτομία, με την τεχνογνωσία της Eurolife FFH στον κλάδο, δημιουργούμε μια πλατφόρμα που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς και που σηματοδοτεί νέα ορόσημα στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.»

Ο Sanjay Tugnait, President & CEO της Fairfax Digital Services, δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Ινδία ενώνονται για τη δημιουργία ενός Gen AI και Digital Hub, σε μια συνεργασία που ξεπερνά τα σύνορα και τους αλγόριθμους. Μαζί, δημιουργούμε μια δυνατή τεχνολογική κοινότητα, που θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία κορυφαίων λύσεων αιχμής. Λύσεις που θα αποφέρουν έσοδα αλλά και θα μειώσουν τα έξοδα για τις επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη. Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες μπορούν να ενωθούν μέσα από ένα κοινό όραμα, παράγοντας που θα διαμορφώσει στο μέλλον το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις