Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση του ομίλου BIANEΞ στην ελληνική biotech Startup iDNA Genomics

 

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με δυο ελληνικές εταιρείες γενετικής, iDNA Genomics και iDNA Laboratories, σε ιατρικό και εμπορικό επίπεδο αντίστοιχα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test) με στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα της υγείας.

Μέσα από τη συνεργασία αυτή ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της iDNA Genomics και επεκτείνει τη δραστηριοποίησή του στον τομέα της πρόληψης και προάγει την καινοτομία στον τομέα της υγείας μέσα από προϊόντα που έχουν χαρακτηρισθεί πρωτοπόρα και βοηθούν τόσο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιαγγειακές, καθώς και στην θεραπεία χρόνιων, όπως η κατάθλιψη και η παχυσαρκία.

Οι δυο εταιρίες iDNA είναι ελληνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας, κοινής μετοχικής σύνθεσης και διοίκησης που εστιάζουν συνεργικά στην εξατομικευμένη φροντίδα υγείας στον τομέα των γενετικών αναλύσεων.

Η iDNA Laboratories ερευνά, αναπτύσσει και παράγει μοναδικά DNA tests στον τομέα των Medical και Scientific Wellness Genomics. Διαθέτει δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (προσωπικό, εγκαταστάσεις και πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης) ενώ συνεργάζεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο Πανεπιστημίων, και Ερευνητικών Ιδρυμάτων. Επιπλέον έχει αναπτύξει υπερσύγχρονη πλατφόρμα βιοπληροφορικής ανάλυσης και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης ενώ χρησιμοποιεί τα πλέον αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και διασφάλισης της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η iDNA Genomics, εξειδικεύεται στην μελέτη των αναγκών της αγοράς, παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους επαγγελματίες Υγείας και επέκταση του δικτύου συνεργασιών στην διεθνή αγορά.

Σήμερα κυκλοφορούν ήδη 7 καινοτόμα iDNA tests, πιστοποιημένα με σήμανση CE IVD, με μοναδικά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Στόχος είναι η άμεση κυκλοφορία αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά ενώ παράλληλα βρίσκονται σε ανάπτυξη νέα προϊόντα με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ να αναλαμβάνει την προώθηση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αφορμή την επένδυση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: “Στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ διανύουμε τον δεύτερο αιώνα ιστορίας μας και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση καινοτόμων λύσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της πρόληψης προχωρώντας σε συνεργασία με την iDNA στοχεύοντας στην προώθηση καινοτόμων και πιστοποιημένων προϊόντων που θα διευκολύνουν τους επιστήμονες υγείας στην εξεύρεση εξατομικευμένης θεραπείας για τον ασθενή”.

Αντίστοιχα, ο Φώτης Σακελλαρίδης ιδρυτής και Πρόεδρος της iDNA δήλωσε: “Στην iDNA είμαστε ενθουσιασμένοι για την συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ. Προσπαθήσαμε και καταφέραμε ως εταιρία να δημιουργήσουμε και να πιστοποιήσουμε στην Ευρώπη, προϊόντα υψηλής καινοτομίας και μοναδικής τεχνολογίας, που μπορούν να προσφέρουν λύση θεραπείας σε ασθενείς και πρόληψη σε υγιείς. Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, προδιαγράφει μία εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης μιας ελληνικής εταιρίας τόσο στην χώρα μας όσο και στην παγκόσμια αγορά”.

 

iDNA Genomics: Χαράσσοντας νέους δρόμους στη γενετική ανάλυση

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις