Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Blueground: Νέα χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων και στο βάθος IPO

Η Blueground ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση Series D ύψους 45 εκατομμυρίων με την Susquehanna Private Equity Investments να ηγείται ενώ συμμετείχαν και υπάρχοντες επενδυτές, όπως η WestCap.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τη νέα της αποτίμηση, αλλά ο Άλεξ Χατζηελευθερίου σε δήλωση του στο Techcrunch ανέφερε ότι η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί από τον προηγούμενο γύρο της. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτή η αποτίμηση ήταν 750 εκατομμύρια δολάρια μετά τη συγκέντρωση 140 εκατομμυρίων δολαρίων Series C τον Σεπτέμβριο του 2021, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν έχει φτάσει ακόμα σε επίπεδο μονόκερου, ενδεχομένως λόγω της κατάστασης της αγοράς βραχυχρόνιας ενοικίασης πολυτελών οικιών παγκοσμίως.

Ανταγωνιστές όπως οι Zeus Living και WanderJaunt έκλεισαν ενώ άλλες έγιναν ευκαιρίες εξαγοράς για την Blueground μια και το 2022 η εταιρεία απέκτησε ισχυρή θέση στη Λατινική Αμερική εξαγοράζοντας την Tabas, έναν φορέα εκμετάλλευσης περισσότερων από 9.0000 επιπλωμένων διαμερισμάτων στη Βραζιλία. Επίσης η Blueground εξαγόρασε την Travelers Haven, μια εταιρεία 15 ετών που παρέχει στέγαση κατά παραγγελία σε εργαζόμενους σε σχεδόν 20.000 πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ το 2023 απέκτησε τη Nestpick, ένα marketplace για διαχειριστές επιπλωμένων διαμερισμάτων, δίνοντας στους πελάτες της πρόσβαση σε επιπλέον 18.000 διαμερίσματα.

Επίσης, η Blueground εξασφάλισε μια διευκόλυνση χρέους από την Barclays με τη συμμετοχή των Morgan Stanley, Deutsche Bank και HSBC, η οποία αντικατέστησε το χρέος ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η Blueground από τη Silicon Valley Bank το 2021.

Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα 15.000 διαμερίσματα σε 32 αγορές σε 17 χώρες. Εκτός από τη σύναψη των δικών της μισθώσεων, η Blueground εισήγαγε πρόσφατα ένα franchise που συνεργάζεται με τοπικούς φορείς στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 70% στα 560 εκατομμύρια δολάρια το 2023, έναντι των 300 εκατομμυρίων δολαρίων ακαθάριστων εσόδων του 2022, δήλωσε ο Άλεξ Χατζηελευθερίου. Το καθαρό περιθώριο πωλήσεων – δηλαδή αφού έχει πληρώσει τους ιδιοκτήτες για μισθώσεις – είναι περίπου 35%, πρόσθεσε ο CEO  της και αναμένει ότι η Blueground θα έχει θετικές ταμειακές ροές το 2024 ενώ στον ορίζοντα υπάρχει και IPO.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις