Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klein Vision: Πουλάει τεχνολογία για ιπτάμενα αυτοκίνητα στην Κίνα

Ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, το πρωτότυπο κόστισε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθεί.

 

Η Klein Vision βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να φέρει ένα όχημα που αλλάζει σχήμα και μετατρέπεται από αυτοκίνητο δρόμου σε ιπτάμενο στον ουρανό μέσα σε λίγα λεπτά με μόνο την ανάγκη για μια μικρή λωρίδα προσγείωσης. Η εταιρεία αδειοδοτεί την τεχνολογία της στην Hebei Jianxin Flying Car Technology Company στην Κίνα. Ενώ οι οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, το πρωτότυπο κόστισε 2,3 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθεί.

Η συμφωνία δίνει στην κινεζική εταιρεία αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής και διανομής του AirCar σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή στην Κίνα. Το AirCar διαθέτει αναδιπλούμενα φτερά, πτυσσόμενες επιφάνειες και σύστημα ανάπτυξης αλεξίπτωτου. Χρειάζονται δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μετατραπεί από λειτουργία σπορ αυτοκινήτου σε αεροσκάφος.

Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα BMW 160 ίππων. Λειτουργεί με καύσιμο – χωρίς ηλεκτρική μπαταρία ή πράσινο υδρογόνο – με σταθερό έλικα και διαθέτει αλεξίπτωτο.

Τον Ιανουάριο του 2022, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητό της AirCar είχε λάβει Πιστοποιητικό Αξιοπλοΐας από τη Σλοβακική Αρχή Μεταφορών, καθιστώντας νόμιμη την πτήση. Έχει ταχύτητα 300km/h και εμβέλεια 1000km.

Η είδηση ακολούθησε 142 επιτυχημένες προσγειώσεις στη Μπρατισλάβα. Υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το AirCar ολοκλήρωσε πάνω από 40 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων απότομων στροφών 45 μοιρών και δοκιμών ευστάθειας και ευελιξίας.

Σε προηγούμενες δοκιμές, το AirCar πέταξε στα 8200 πόδια και έφτασε σε μέγιστη ταχύτητα 190 kmph. Το διθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο χρειάζεται μόνο 300 μέτρα για να απογειωθεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για μια έκδοση 4 θέσεων, δικινητήριο και ένα αεροπλάνο που μετατρέπεται σε σκάφος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις