Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Stonal εξασφαλίζει επένδυση 100 εκατ. ευρώ από την Aareon για τη διαχείριση δεδομένων ακινήτων

Στις αρχές του 2024, η Stonal κυκλοφόρησε το ιδιόκτητο StonalGPT, την πρώτη παραγωγική λύση AI που σχεδιάστηκε για ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές.

Η πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων ακινήτων Stonal συγκέντρωσε πάνω από  100 εκατομμύρια ευρώ σε στρατηγική επένδυση από την Aareon, έναν ευρωπαϊκό πάροχο λύσεων SaaS.
Ιδρύθηκε το 2017 και αποστολή της Stonal είναι να παρέχει ποιότητα δεδομένων σε κλίμακα για ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές. Η συνεργατική πλατφόρμα AI εξάγει πληροφορίες από έγγραφα και σχέδια, δημιουργώντας μια ακριβή και συνεχώς ενημερωμένη βάση δεδομένων για τα κτίρια ανοιχτή σε ενδιαφερόμενους φορείς, όπως διαχειριστές ακινήτων και ασφαλιστές. Οι ενότητες λήψης αποφάσεων προσφέρουν αναφορές ESG και σχεδιασμό CapEx για αύξηση των αποδόσεων, βελτίωση της παραγωγικότητας και διατήρηση της αξίας.
Από την ίδρυσή της, η εταιρεία επεκτάθηκε γρήγορα σε οικιστικά και εμπορικά ακίνητα. Στις αρχές του 2024, η Stonal κυκλοφόρησε το ιδιόκτητο StonalGPT, την πρώτη παραγωγική λύση τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκε για ιδιοκτήτες ακινήτων και επενδυτές.
Η Aareon παρέχει λύσεις SaaS για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ακινήτων.  Με παρουσία στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Aareon εξυπηρετεί 13.000 πελάτες, συνολικά 18 εκατομμύρια οικιστικές μονάδες.
Η επένδυση της Aareon στη Stonal αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη ζήτηση του τομέα των ακινήτων για τεχνολογικές λύσεις που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε μικρότερες εταιρείες.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις