Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ΗΠΑ και το TikTok επιδιώκουν δικαστική απόφαση έως τις 6 Δεκεμβρίου σχετικά με το αν θα απαγορεύσουν την εφαρμογή

Το TikTok και η μητρική εταιρεία ByteDance κατέθεσαν παρόμοια αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης της προστασίας της ελευθερίας του λόγου της Πρώτης Τροπολογίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το TikTok ζήτησαν την Παρασκευή από εφετείο των ΗΠΑ να ορίσει ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα για να εξετάσει τις νομικές προκλήσεις σε έναν νέο νόμο που απαιτεί από την ByteDance με έδρα την Κίνα να προχωρήσει την πώληση των δραστηριοτήτων του TikTok στις ΗΠΑ έως τις 19 Ιανουαρίου ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση.

Το TikTok, η ByteDance και μια ομάδα δημιουργών περιεχομένου του TikTok ενώθηκαν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητώντας από το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια να αποφανθεί έως τις 6 Δεκεμβρίου για να μπορέσει να ζητήσει επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο εάν χρειαστεί πριν από την προθεσμία των ΗΠΑ.

Την Τρίτη, μια ομάδα δημιουργών του TikTok κατέθεσε αγωγή για να εμποδίσει τον νόμο που θα μπορούσε να απαγορεύσει την εφαρμογή που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, λέγοντας ότι είχε «βαθιά επίδραση στην αμερικανική ζωή». Την περασμένη εβδομάδα, το TikTok και η μητρική εταιρεία ByteDance κατέθεσαν παρόμοια αγωγή, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης της προστασίας της ελευθερίας του λόγου της Πρώτης Τροπολογίας. Το TikTok δήλωσε ότι με ένα γρήγορο χρονοδιάγραμμα πιστεύει ότι η νομική πρόκληση μπορεί να επιλυθεί χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει άμεσα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Ο νόμος, που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στις 24 Απριλίου, δίνει στην ByteDance προθεσμία έως τις 19 Ιανουαρίου για να πουλήσει το TikTok ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι θέλει να δει την ιδιοκτησία με έδρα την Κίνα να τερματίζεται για λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά όχι την απαγόρευση του TikTok.

Οι διάδικοι ζήτησαν από το δικαστήριο να ορίσει την υπόθεση για προφορικές αγορεύσεις το συντομότερο δυνατό κατά τη διάρκεια του χρονοδιαγράμματος υποθέσεων του Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ενδέχεται να υποβάλλει απόρρητα έγγραφα για να υποστηρίξει τις δικαιολογίες εθνικής ασφάλειας.

Ο νόμος απαγορεύει σε καταστήματα εφαρμογών όπως εκείνα της Apple και της Google να διαθέτουν το TikTok αλλά και σε υπηρεσίες hosting, εκτός εάν η ByteDance απεμπλακεί από την εφαρμογή στις ΗΠΑ. Λόγω των ανησυχιών μεταξύ των νομοθετών των ΗΠΑ ότι η Κίνα θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε δεδομένα για τους Αμερικανούς ή να τους κατασκοπεύει με την εφαρμογή, το μέτρο πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία στο Κογκρέσο λίγες εβδομάδες μετά την κατάθεσή του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις