Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το LinkedIn εισάγει εργαλεία AI για να διευκολύνει τους χρήστες στην αναζήτηση εργασίας 

Το LinkedIn επεκτείνει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους χρήστες σε διάφορες πτυχές της αναζήτησης εργασίας, όπως η σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων και συνοδευτικών επιστολών προσαρμοσμένων σε συγκεκριμένες αγγελίες εργασίας.

Το LinkedIn εισάγει εργαλεία καθοδήγησης σταδιοδρομίας με τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα του, με στόχο την παροχή εξατομικευμένων συμβουλών και την ενίσχυση των διαδικασιών αναζήτησης εργασίας για τους χρήστες του. Σύμφωνα με το Wired και το Mashable, τα νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των chatbots AI που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με διάσημους ειδικούς σταδιοδρομίας, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τα άτομα να πλοηγηθούν στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας και να βρουν σχετικές ευκαιρίες εργασίας πιο αποτελεσματικά.
Οι προπονητές καριέρας AI (AI career coaches) του LinkedIn παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την καριέρα, όπως η διαπραγμάτευση μισθών και η οικοδόμηση νοοτροπίας ανάπτυξης. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να λαμβάνουν προσαρμοσμένες απαντήσεις με βάση τον τίτλο εργασίας, τους στόχους σταδιοδρομίας και τις δεξιότητες. Αυτά τα εργαλεία καθοδήγησης AI είναι προς το παρόν διαθέσιμα στους συνδρομητές του LinkedIn Premium και σε όσους έχουν πρόσβαση στο LinkedIn Recruiter και στο Learning Hub, προσφέροντας λειτουργίες όπως δυνατότητες αναζήτησης εργασίας, άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τις αιτήσεις και εξατομικευμένες προτάσεις για ευκαιρίες εργασίας.
Το LinkedIn έχει συνεργαστεί με διάσημους ειδικούς καριέρας, όπως η Alicia Reece, ο Anil Gupta, η Dr. Gemma Leigh Roberts και η Lisa Gates, για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα AI του. Αυτοί οι ειδικοί, που επικεντρώνονται σε τομείς όπως η εξέλιξη της σταδιοδρομίας, η παγκόσμια επιχειρηματική στρατηγική και η ευημερία, έχουν συνεισφέρει το διδακτικό τους υλικό, τις αναρτήσεις ιστολογίου και τα εγχειρίδια καθοδήγησης για να διασφαλίσουν ότι οι απαντήσεις AI είναι αυθεντικές και ευθυγραμμισμένες με την εμπειρία τους. Τα chatbots AI έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται το στυλ διδασκαλίας και τις γνώσεις αυτών των εκπαιδευτών, παρέχοντας στους χρήστες συμβουλές υψηλής ποιότητας, επιπέδου εμπειρογνωμόνων, προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες ανάγκες και τους στόχους τους.
Το LinkedIn επεκτείνει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους χρήστες σε διάφορες πτυχές της αναζήτησης εργασίας, όπως η σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων και συνοδευτικών επιστολών προσαρμοσμένων σε συγκεκριμένες αγγελίες εργασίας. Αυτά τα εργαλεία παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση σχετικά με τις αιτήσεις και εξατομικευμένες προτάσεις για να βοηθήσουν τους χρήστες να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα υλικά εφαρμογών που ευθυγραμμίζονται στενά με τις απαιτήσεις της εργασίας. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, το LinkedIn στοχεύει να καταστήσει τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας πιο αποτελεσματική, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν σχετικές ευκαιρίες γρηγορότερα και ενισχύοντας την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Ωστόσο, η αυξανόμενη ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις διαδικασίες πρόσληψης εγείρει επίσης ανησυχίες σχετικά με πιθανές προκαταλήψεις και την ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση των επιπτώσεών της.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις