Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uni Systems: Μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη και έμφαση στο Defence και Fintech

Η Uni Systems, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, γιορτάζει τα 60 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της στον κλάδο με μια πορεία που χαρακτηρίζεται από σταθερή ανάπτυξη, διεύρυνση της παρουσίας της σε Ελλάδα και εξωτερικό και υλοποίηση ενός δυναμικού στρατηγικού σχεδίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 2023, η Uni Systems κατέγραψε έσοδα 215 εκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 22%, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 530 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία επενδύει σε ψηφιακούς πυλώνες όπως το Cloud, την Κυβερνοασφάλεια, τα Data Analytics, τη Fintech, τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Πληροφορικής και τη Διαχείριση Υπηρεσιών, με τα έσοδα από αυτούς τους τομείς να αυξάνονται κατά 96% την τριετία 2021-2023, ανέφερε ο CEO της, Γιάννης Λουμάκης, (κεντρική φωτογραφία) κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης, παρουσία της Διοίκησης του Ομίλου Quest και των επικεφαλής των Γενικών Διευθύνσεων, επίσης παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Διεθνής Αναγνώριση και Στρατηγικές Συμφωνίες

Η Uni Systems έχει καταφέρει να αναγνωριστεί ως ένας από τους ηγέτες του κλάδου της στην Ευρώπη, δραστηριοποιούμενη σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες. Έχει υπογράψει συμφωνία-πλαίσιο με το ΝΑΤΟ και υλοποιεί σημαντικά έργα στον τραπεζικό τομέα, όπως για την Garanti BBVA και την Alpha Bank UK. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο το 14% των εσόδων της προέρχεται από τον ελληνικό δημόσιο τομέα, γεγονός που υποδηλώνει την οικονομική ανεξαρτησία της εταιρείας.

Αντιμετώπιση Προκλήσεων και Επενδύσεις στο Ανθρώπινο Δυναμικό

Η Uni Systems, παρά την επιτυχημένη πορεία της, αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η εταιρεία υλοποιεί δράσεις για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως ακαδημίες εκμάθησης κώδικα, εσωτερική εκπαίδευση, upskilling και reskilling, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων στελεχών. Το 2023, η Uni Systems έκανε πάνω από 200 νέες προσλήψεις, ξεπερνώντας τους 1400 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τέλος, η Uni Systems θέτει ως στόχο να συνεχίσει την ανάπτυξή της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εστιάζοντας σε:

1. Ανάπτυξη Καινοτόμων Ψηφιακών Λύσεων: Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην Έρευνα και Ανάπτυξη, στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων λύσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της.
2. Ενίσχυση Παρουσίας σε Διεθνείς Αγορές: Η Uni Systems θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε νέες αγορές, με στόχο να καταστεί ένας παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της πληροφορικής.
3. Προσέλκυση και Διατήρηση Ταλαντούχων Στελεχών: Η εταιρεία θα συνεχίσει τις δράσεις για την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων στελεχών, δημιουργώντας ένα δυναμικό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις