Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

StartupperGr: Αναδρομή για το 2018, το ελπιδοφόρο 2019 και τα δημοφιλέστερα άρθρα μας!

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα σας παρουσιάσουμε τα πιο δημοφιλή άρθρα του Startupper.gr και με την ευκαιρία θα σας αποκαλύψουμε και μερικά από τα σχέδιά μας για το 2019.

Το 2019 θα είναι μια χρονιά ορόσημο θα λέγαμε, μια νέα αρχή για να χτίσουμε και στην χώρα μας ένα πραγματικό οικοσύστημα στο χώρο της επιχειρηματικής καινοτομίας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, σε γενικές γραμμές, δρούμε ατομικά, αποσπασματικά και πολλές φορές χωρίς ουσία. Παρότι δεν μας λείπουν ιδέες και υψηλού επιπέδου founders, ωστόσο ακόμα είμαστε σχεδόν “αόρατοι” για το εξωτερικό, με τις περισσότερες Startups να είναι σε πολύ αρχικό στάδιο, και στο όριο να μπορούν να χαρακτηριστούν σαν Startup.
Πρέπει να “πατήσουμε” πάνω στα “Success Stories” και να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα!

Αν και θα τα πούμε εκτενέστερα για το τι πρέπει να γίνει σε ειδικό αφιέρωμα για το ένα έτος Equifund στην Ελλάδα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι χρειάζονται περισσότερες δομές – incubators σε επίπεδο Pree Seed και Seed και φυσικά σημαντική υποστήριξη από το κράτος σε πολλά επίπεδα.
Η διασύνδεση των Startups με τις ελληνικές εταιρείες, μέσω corporate accelerators αλλά και προγραμμάτων που θα προσφέρουν λύσεις σε εταιρικές προκλήσεις, μπορεί επίσης να είναι μια αμοιβαία επωφελή σχέση, ενώ το ίδιο θα πρέπει να γίνει και από το κράτος αλλά και τους δήμους.
Με την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται εμμέσως μέσω του πανευρωπαϊκού accelerator και Incubator ΕΙΤ αλλά και άλλων προγραμμάτων.
Έχουμε ήδη πολλά πετυχημένα παραδείγματα, και δεν βλέπω το λόγο να μην τα πολλαπλασιάσουμε, δεν είναι τα VCs μονόδρομος, ούτε όλες οι ιδέες είναι κατάλληλες για τα VCs.

To Startupper.gr και το 2018 παρέμεινε στο κέντρο της ενημέρωσης για το χώρο αυτό, αγγίξαμε το 1 εκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες μέσα σε όλο το 2018, έχουμε μια κοινότητα 14.000 ατόμων στο Facebook, πάνω από 6.000 άτομα ψήφισαν στα Startupper Awards και το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Από τις αρχές του 2019 θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στα Startupper Awards. Πρώτα απ΄ολα μέσα στον Ιανουάριο θα βγει στον αέρα η πρώτη έκδοση της πρώτης προσπάθειας καταγραφής της ελληνικής Startup σκηνής. Πρόκειται για μια σημαντική βάση για το κτίσιμο ενός οικοσυστήματος και θα θέλαμε να ζητήσουμε την συνδρομή όλων σας μια και πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξή σας.

Ο δεύτερος μεγάλος στόχος μας είναι το 2019 να γίνει ένα μεγάλο event που θα ενώσει όλο το οικοσύστημα μια και η ελληνική αγορά δεν αντέχει 6 ή 7 events, με πολλές πρακτικές εφαρμογές και δικτύωση με τους μεγάλους παίκτες σε Ελλάδα και ειδικά με το εξωτερικό.

Ο τρίτος στόχος μας είναι η αύξηση του αγγλικού περιεχομένου, το οποίο μέχρι σήμερα γίνεται στο emeastartups.com, και η ενσωμάτωσή του στο Startupper.gr.

Για οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή πρόταση μπορείτε να μας βρείτε στο Facebbook, LinkedIn, αλλά και στο [email protected].

Τα πιο δημοφιλή άρθρα του 2018

Τα Startupper Awards τα τελευταία έτη αποκτούν μεγάλη δυναμική και είναι με διαφορά στη πρώτη θέση σε επίπεδο δημοτικότητας. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι το AirBnB παραμένει ψηλά στο ενδιαφέρον του κοινού μας όπως και ο διαγωνισμός του MIT Entreprize Forum Greece.
Επίσης πολύ ψηλά στη λίστα επισκεψιμότητας είναι οι κατηγορίες Startups και Deals όπως είναι αναμενόμενο. Η παρακάτω λίστα είναι με σειρά δημοφιλίας.

https://startupper.gr/τα-startupper-awards-2018-ενώνουν-το-οικοσύστημα-και-στέ/

https://startupper.gr/airbnb-φίλος-ή-εχθρός/

https://startupper.gr/αφιέρωμα-στις-21-semifinalist-ομάδες-του-mitef-greece-startup-competition-2018-μέ/

https://startupper.gr/to-profile-twn-funds-tou-equifund/

https://startupper.gr/revolut-άνοιγμα-γραφείων-στην-ελλάδα-καταρρ/

https://startupper.gr/πρακτικός-οδηγός-απόκτησης-και-χρήση/

https://startupper.gr/velocity-partners-το-νέο-vc-του-equifund/

https://startupper.gr/sentio-solutions-η-ελληνική-startup-που-φροντίζει-για-την-σ/

https://startupper.gr/τι-σημαίνει-για-την-ελλάδα-η-κοινωνική/

https://startupper.gr/o-άτλαντας-των-δημόσιων-χρηματοδοτικώ/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις