Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ομάδα SmartXplorer μεγάλη νικήτρια του πρώτου SETE Tourism Crowdhackathon – Δείτε τους επτά νικητές

Ανακοινώθηκαν χθες, Κυριακή, οι νικητές του SETE Tourism Crowdhackathon, του πρώτου μαραθωνίου ανάπτυξης εφαρμογών με θέμα τον Τουρισμό, ο οποίος διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS.

To SETE Tourism Crowdhackathon εντάσσεται στην πρωτοβουλία Crowdhackathon Innovating with Opendata και θα υλοποιηθεί από την εταιρία ανοιχτής καινοτομίας Crowdpolicy και υποστηρίζεται από τη Google.

Οι διαγωνιζόμενοι άρχισαν να καταφθάνουν στις εγκαταστάσεις του INNOVATHENS τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (οι εγγραφές άνοιξαν στις 9.00 και έκλεισαν στις 22.30), με την προσέλευση να ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών και την απόδοση των ομάδων να δυσκολεύει το έργο της κριτικής επιτροπής.

Judges-702x336
Οι 20+ ομάδες που διαγωνίστηκαν είχαν στη διάθεση τους λιγότερες από 48 ώρες, προκειμένου να αξιοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους πόρους, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις εφαρμογές τους, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές των “mentors” τους, ως το απόγευμα της Κυριακής – όπου και παρουσίασαν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Οι επτά νικητές

Οι ομάδες/εφαρμογές που ξεχώρισαν ήταν εφτά και ανακοινώθηκαν από τους παρουσιαστές/διοργανωτές του μαραθωνίου με την ακόλουθη σειρά:

Πρώτη θέση του μαραθωνίου βρέθηκε η ομάδα του SmartXplorer, η οποία υλοποίησε ένα πληροφοριακό δίκτυο, βασισμένο στην εκτεταμένη χρήση Beacons, ένα είδος τεχνολογίας μικρο-εντοπισμού χαμηλού κόστους που χρησιμοποιεί διεπαφές Bluetooth χαμηλής κατανάλωσης.

Το δίκτυο αυτό μεταδίδει σήματα, τα οποία μπορούν να λάβουν και να ερμηνεύσουν οι “έξυπνες” συσκευές, παρέχοντας ειδοποιήσεις βάσει περιεχομένου, χαρτογραφώντας την περιοχή και κατευθύνοντας τον τουρίστα – ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

sete_01_702x336
Τα μέλη της ομάδας SmartXplorer στο πλαίσιο της παρουσίασης της ιδέας τους στην επιτροπή.

Δεύτερη θέση: Hot City (η εφαρμογή αυτή μπορεί να “διαβάσει” ένα χάρτη, οποιονδήποτε χάρτη, υποδεικνύοντας στο χρήστη τα πλέον δραστήρια σημεία μίας πόλης/περιοχής σε πραγματικό χρόνο, καθοδηγώντας τον εκεί που διασκεδάζουν οι ντόπιοι).

Τρίτη θέση: RSK Project (αναζητώντας τις παραδόσεις και τα όμορφα τοπία της ελληνικής επαρχίας, η εφαρμογή αυτή μας προτρέπει να κάνουμε διακοπές στο χωρίο, παρέχοντας για κάθε προορισμό σχεδόν οποιαδήποτε πληροφορία κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο – δημιουργώντας σε πραγματικό χρόνο ένα “mini-site” για τον κάθε προορισμό).

SETEBackStage_702*336
Τέταρτη θέση: Hopwave (άγονες γραμμές, γραφικά νησιά, όμορφες και παρθένες παραλίες, μέσα από ένα δαιδαλώδες και δύσκολο στην παρακολούθηση του πρόγραμμα δρομολογίων. Η ομορφιά κρύβεται σε κάθε νησί της Ελλάδας – μεγάλο ή μικρό – και η εφαρμογή της Hopwave θα σας βοηθήσει να την ανακαλύψετε).

Πέμπτη θέση: Xaplostra (θέλετε να πάτε στην παραλία και ανησυχείτε μήπως δεν θα βρείτε κάποια διαθέσιμη ξαπλώστρα, ώστε να απολαύσετε το μπάνιο σας αλλά και την παραμονή σας στην παραλία; Νοικιάστε μία ή περισσότερες ξαπλώστρες μέσω της νέας αυτής εφαρμογής).

Έκτη θέση: The Greek Way (ένα «organizer» το οποίο βοηθά να διοργανώσετε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι και το σημαντικότερο: σας υπενθυμίζει τί χρειάζεται να πάρετε μαζί σας, προκειμένου να μην σας λείψει κατά τη διάρκεια των διακοπών – είτε είστε μόνος, είτε με την οικογένεια).

Έβδομη θέση: JourneyPost (δημιουργία ενός ψηφιακού ξεναγού με τη χρήση ανοιχτών δεδομένων, η οποία διαθέτει “cognitive” χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ιδανικούς περιπάτους και τουριστικές εμπειρίες με το πάτημα λίγων πλήκτρων).

JudgeRE-702x3336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις