Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco openBerlin: Η «καρδιά» της καινοτομίας χτυπάει στο Βερολίνο

Τη λειτουργία ενός νέου «κέντρου καινοτομίας» στην πόλη του Βερολίνου εγκαινίασε η Cisco, μέσω του οποίου σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 30.000.000 δολάρια, για την ενίσχυση πρωτοποριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το openBerlin ΙοΕ, όπως ονομάζεται, βρίσκεται στην τοποθεσία Schöneberg και είναι ένα από τα εννέα κέντρα καινοτομίας της πολυεθνικής εταιρίας ανά την υφήλιο, καθένα με την δική του ξεχωριστή σπουδαιότητα.

Το κέντρο καινοτομίας του Βερολίνου θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση λύσεων σχετικά με την βιομηχανική παραγωγή, την αποθήκευση και τις μεταφορές.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο ξεχωριστός αυτός κόμβος επιχειρηματικότητας, αποτελεί από μόνο του μία ιδιαίτερη περίπτωση, μιας και διαθέτει περισσότερους από 10.000 αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν (σε πραγματικό χρόνο) πληροφορίες για την θερμοκρασία, το φωτισμό, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος – μία υποδειγματική ΙοΤ υλοποίηση σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο Oliver Tuszik (General Manager & Vice President, Cisco Germany) δήλωσε ότι η Γερμανία δεν αντιγράφει την Silicon Valley αλλά μπορεί να συμβάλει με το δικό της τρόπο στην ανάπτυξη και την υλοποίηση νέων ιδεών, να στηρίξει τις προσπάθειες νέων επιχειρηματιών και να βοηθήσει στην ευρύτερη υιοθέτηση του Internet of Things – στο οποίο η γερμανική βιομηχανία επενδύει συνεχώς.

Η ομάδα του openBerlin έχει ήδη αναπτύξει ένα δικό της «οικοσύστημα» από 40 μεγάλες εταιρίες, όπως η Bosch και η Tech Mahindra, οι οποίες με τη σειρά τους συνέβαλαν στη δημιουργία μίας βιομηχανικής, δοκιμαστικής πλατφόρμας για την ανάπτυξη διασυνδεδεμένων εργαλείων.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις